Léon Degrelle

Nykyään Léon Degrelle on aihe, josta on tullut merkittävä merkitys nyky-yhteiskunnassa. Ajan myötä Léon Degrelle:stä on tullut kiinnostava kohde monille ihmisille, koska sillä on suora vaikutus elämäntapaamme ja ympäristöömme. Se on aihe, josta on keskusteltu ja analysoitu eri näkökulmista, mikä on herättänyt kiistoja ja keskustelua yleisessä mielipiteessä. Tässä artikkelissa tutkimme Léon Degrelle:n eri puolia, syventyen sen alkuperään, kehitykseen ja seurauksiin nykyään. Saadaksemme kattavan kuvan tästä aiheesta esittelemme erilaisia ​​näkemyksiä ja asiantuntijoiden mielipiteitä aiheesta. Epäilemättä Léon Degrelle on olennainen asia, joka ansaitsee käsitellä vakavasti ja objektiivisesti.

Léon Degrelle (1944)
Rexistien lippu.

Léon Joseph Marie Ignace Degrelle (myös José de Ramirez Reina, 15. kesäkuuta 1906 Bouillon, Belgia1. huhtikuuta 1994 Málaga, Espanja) oli belgialainen poliitikko, joka loi rexisminä tunnetun äärioikeistolaisen aatteen ja rexistisen puolueen. Toisen maailmansodan ja Belgian miehityksen aikana hän oli yhteistoiminnassa saksalaisten kanssa, liittyi Waffen-SS:ään ja läheni voimakkaasti kansallissosialismia. Toisen maailmansodan jälkeen maanpaossa Espanjassa asunut Degrelle oli merkittävä toimija uusnatsiliikkeissä.

Degrelle perusti vuonna 1930 vallonialaisen katolisen ja fasistisen poliittisen liikkeen Christus Rexin (rexismi). Adolf Hitler ja Benito Mussolini rahoittivat ja tukivat rexismiä. Degrelle liittyi Waffen-SS:ään päätyen sen vallonialaisen siiven johtajaksi. Hänet ylennettiin SS-Obersturmbannführeriksi vuoden 1945 alussa ja Hitler henkilökohtaisesti luovutti hänelle rautaristin. Natsi-Saksan kukistumisen jälkeen Degrelle pakeni Francisco Francon Espanjaan. Hänet tuomittiin Belgiassa maanpetturuudesta kuolemaan, mutta Espanja ei suostunut luovuttamaan häntä Belgiaan.