Seuraavassa artikkelissa Maailman ruokapalkinto:tä käsitellään eri näkökulmista kattavan ja yksityiskohtaisen analyysin tarjoamiseksi aiheesta. Sen alkuperää, kehitystä, vaikutuksia yhteiskuntaan ja mahdollisia tulevaisuuden vaikutuksia tutkitaan. Näillä sivuilla pyrimme tarjoamaan lukijalle täydellisen ja päivitetyn näkemyksen Maailman ruokapalkinto:stä, valaisemalla sen tärkeimpiä näkökohtia ja tarjoamalla selkeän ja objektiivisen yleiskatsauksen. Epäilemättä tämä artikkeli toimii tiedon ja pohdinnan lähteenä niille, jotka ovat kiinnostuneita pääsemään Maailman ruokapalkinto:n maailmaan.
Maailman ruokapalkinto (engl. World Food Prize) on vuodesta 1987 jaettu kansainvälinen palkinto, joka annetaan henkilölle, joka on tehnyt työtä ruuan ja etenkin maatalouden tuotannon parantamisessa maailmassa.
Palkinnon taustalla on useita bioteknologiaan erikoistuneita maatalousalan yhtiöitä. Palkinnon jakaa Maailman ruokapalkinto -säätiö, jonka johtajana on Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Kenneth M. Quinn.lähde?
Palkinnon perustaja oli yhdysvaltalainen maataloustieteilijä, vuoden 1970 nobelisti Norman Borlaug.[1]
Palkinto jaetaan virallisessa tilaisuudessa Maailman nälkäpäivänä Des Moinesin kaupungissa Iowan osavaltion parlamentissa. Palkintotilaisuuden jälkeen palkitut kokoontuvat Norman E. Borlaug kansainväliseen symposiumiin. Palkinnon summa on 250 000 Yhdysvaltain dollaria.[2][1]