Tässä artikkelissa tutkimme Maisema-arkkitehti:n kiehtovaa maailmaa ja sitä, kuinka se on vaikuttanut elämäämme käsittämättömällä tavalla. Maisema-arkkitehti on ollut tutkimuksen, kiistan ja ihailun kohteena läpi historian, ja sen vaikutus ulottuu käytännössä kaikille yhteiskuntamme osa-alueille. Alkuperäistään nykyaikaiseen evoluutioonsa Maisema-arkkitehti on jättänyt lähtemättömän jäljen ihmiskuntaan, haastaen käsityksemme ja herättäen syviä pohdiskeluja siitä, keitä olemme ja minne olemme matkalla. Liity kanssamme tälle matkalle selvittääksesi Maisema-arkkitehti:n merkitys elämässämme ja ympäröivässä maailmassa.
Maisema-arkkitehti on ympäristösuunnittelun ammattilainen, jonka erikoisalana on maisema-arkkitehtuurin koko kenttä. [1]
Maisema-arkkitehdin tutkinto (engl. Master of Science (Landscape architecture), M.Sc. (Landscape Archit.)) on teknillistieteellinen yliopistossa suoritettava ylempi korkeakoulututkinto. Suomessa maisema-arkkitehteja kouluttaa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitos Espoossa. Opinnot voivat painottua yhdyskuntasuunnitteluun, maiseman suunnitteluun ja rakentamiseen tai maiseman suunnitteluun ja hoitoon. Jatkotutkintona maisema-arkkitehdit voivat suorittaa tekniikan lisensiaatin ja tekniikan tohtorin tutkinnot.
Maisema-arkkitehdin päätavoitteena on löytää tasapaino maisema-arkkitehdin roolille toisaalta luonnon suojelijana ja ekologisten kysymysten asiantuntijana, toisaalta maiseman taiteellisena suunnittelijana. Maisema-arkkitehti pyrkii sovittamaan ihmisen ja luonnon toimintaa toisiinsa, luomaan uutta maisemaa ja hoitamaan vanhaa.
Maisema-arkkitehtuurissa tarkastelun kohteena on ihmisen ympäristö kokonaisuudessaan ulottuen ympäristönsuojelun ja maan käytön kysymyksistä aina kaupunkiaukioiden ja katujen suunnitteluun asti. Maisemasuunnitelma voi olla piha- tai puutarhasuunnitelma, mutta yhtä hyvin kokonaisen kunnan kattava viherverkoston suunnitelma.
Esimerkkejä maisema-arkkitehdin tehtävistä:
Yliopistotutkinnot | |
---|---|
Ammattikorkeakoulututkinnot |