Tällä kertaa syvennymme Marcus Furius Camillus:n kiehtovaan maailmaan, aiheeseen, joka on kiinnittänyt kaikenikäisten ja -kulttuuristen ihmisten huomion. Marcus Furius Camillus on ikimuistoisista ajoista lähtien ollut tutkimuksen, keskustelun ja pohdinnan lähde, sillä se on aihe, joka herättää intohimoja ja herättää uteliaisuutta niissä, jotka haluavat tietää siitä lisää. Tässä artikkelissa tutkimme Marcus Furius Camillus:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä sen vaikutuksiin nyky-yhteiskunnassa. Liity kanssamme tälle Marcus Furius Camillus:n löytämisen ja oppimisen matkalle.
Marcus Furius Camillus (300-luku eaa.) oli roomalainen sotilas ja poliitikko. Tiedot Camilluksen elämästä ovat sekoitus historiaa ja myyttiä. Livius kutsui Camillusta Rooman toiseksi perustajaksi.
Camillus valtasi Vejin etruskikaupungin vuonna 396 eaa. ja Faleriin kaupungin pian tämän jälkeen. Kerrotaan että Camillus karkotettiin Roomasta koska kaupunkien valtauksessa saatu saalis jaettiin epäreilulla tavalla. Camillus pakeni Ardeaan. Tarinan mukaan hänet valittiin diktaattoriksi sen jälkeen, kun gallialaiset olivat ryöstäneet Rooman vuonna 390 eaa. Camillus kukisti gallialaiset ja otti takaisin heidän Roomasta ryöstämänsä kullan. Tämän tarinan todenperäisyydestä ei ole tietoa.
Camilluksella oli suuri rooli plebeijien ja patriisien välisen kiistan selvittelyssä. Camillus uudisti myös Rooman armeijaa. 380-luvulla eaa. Camillus kukisti eekvit ja volskit. 367 eaa. Rooman plebeijien ja patriisien välien kiristyessä Camillus vannoi rakentavansa temppelin Concordia-jumalattarelle. Temppeli rakennettiin Capitolium-kukkulan juurelle. Perimätiedon mukaan Camillus kuoli 82-vuotiaana ruttoon vuonna 365 eaa.