Nykymaailmassa Marie Taglioni:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle ihmisjoukolle. Sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla Marie Taglioni synnyttää keskustelua, keskustelua ja pohdintaa yhteiskuntavaikutuksestaan. Tässä artikkelissa tutkimme Marie Taglioni:een liittyviä eri näkökohtia sen historiallisesta alkuperästä sen vaikutuksiin nykyisyyteen. Lisäksi analysoimme Marie Taglioni:n ympärillä olevia erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä tavoitteenaan tarjota kattava ja rikastuttava näkemys tästä aiheesta.
Marie Taglioni (23. huhtikuuta 1804 Tukholma, Ruotsi – 24. huhtikuuta 1884 Marseille, Ranska) oli italialainen ballerina ja länsimaisen tanssin historian keskeisiä hahmoja.[1]
Taglioni oli puoliksi ruotsalainen ja syntyi Tukholmassa. Hän tuli tunnetuksi isänsä Filippo Taglionin koreografiaan tehdyn baletin La Sylphide tulkinnalla jo vuonna 1832. Hän pääsi esiintymään muun muassa Her Majesty's Theatreen Lontoossa sekä Théâtre de l'Académie Royale de Musiqueen Pariisissa.lähde?
Myöhemmin Taglioni sai merkittävän sopimuksen Mariinski-baletilta Venäjältä. Hän vetäytyi lavalta vuonna 1847, mutta toimi myöhemmälläkin urallaan muun muassa tanssinopettajana. Hänen ainoaksi koreografiseksi työkseen jäi Le Papillon (1861), jonka kantaesitystä oli tähdittämässä hänen oppilaansa Emma Livry.lähde?
Taglioni kuoli Marseillessa 80-vuotiaana. Johann Strauss nuorempi sävelsi hänen kunniakseen Marie Taglionin polkan, op. 173.lähde?