Martimojärvi

Nykymaailmassa Martimojärvi on edelleen erittäin tärkeä ja suurelle yleisölle kiinnostava aihe. Sen merkitys ylittää rajat ja sukupolvet, ja sen vaikutus on tuntunut yhteiskunnan eri osa-alueilla. Syntymisestään nykypäivään Martimojärvi on ollut keskustelun, analyysin ja pohdinnan kohteena, ja se on luonut jatkuvasti uusia näkökulmia ja lähestymistapoja sen merkitykseen ja vaikutukseen. Tässä artikkelissa tutkimme Martimojärvi:n monia puolia, tarkastelemme sen kehitystä ajan mittaan ja sen merkitystä nykyajan kontekstissa. Yksityiskohtaisen analyysin ja kriittisen tarkastelun avulla pyrimme syventymään Martimojärvi:n merkitykseen ja sen vaikutuksiin elämäämme tarjoamalla kattavan näkemyksen, jonka avulla voimme ymmärtää sen merkityksen nykymaailmassa.

Tietoja
Koordinaatit: 65.8226°, 25.2221°
Päävesistö: Simojoki
Pinta-ala 2,5478km²
Syvyys 1-2m
Rantaviiva 8,96km
Korkeustaso 66,6m

Martimojärvi on 255 hehtaarin kokoinen järvi Simojoki-päävesistössä. Se sijaitsee Martimoaavan soidensuojelualueella ja kuuluu Kemijoen vesienhoitoalueeseen. Martimojärven järvialueeseen kuuluu myös Pikkujärvi. Järven ympärillä on runsaasti muitakin pieniä suolampia. Järven eteläpuolella on Martimojärven allikkoalue. Allikkoalue on herkkää linnustoaluetta, joka tulee ottaa huomioonpesimäaikana alueella liikkuessa. Martimojärvestä, Pikkujärven eteläpuolelta, erkanee Martimo-oja, joka laskee Simojokeen.

Linnut

Martimojärven alueellaa pesii yli 50 eri lintulajia. Alueella on havaittu pesivän muun muassa laulujoutsen, metso, kanahaukka, metsähanhi, kaakkuri, liro, lapinpöllö, mersäkirvinen, punarinta ja harmaasieppo.[1]

Kalastus

Martimojärvi on ruskeavetistä ja sen kasvillisuus karua. Martimojärvestä voi saada ahventa, haukea ja lahnaa.

Retkeily

Martimojärvelle kulkee Järviaavan retkeilyreitti. Reitti lähtee Hangassalmen ahon p-paikalta ja kulkee polkua ja pitkospuita pitkin Martimojärvelle ja sieltä lintutornin kautta takaisin. Reitti on rengasreitti. Reitin varrella löytyy Martimojärven laavu.

Martimoaavan vaelluspolku yhdistyy myös Järviaavan reittiin. Vaelluspolku kulkee alueen halki Hangassalamenahosta Kivalon p-paikalle. Reitin varrella on kaksi autiotupaa: Koivuselän autiotupa ja Saunasaaren autiotupa.

Lähteet

Viitteet

  1. Ruutu 730:341, Simo Martimojärvi Suomen lintuatlas. Viitattu 29.6.2019.