Tämä artikkeli käsittelee aihetta Messinansalmi, joka on viime aikoina noussut ajankohtaiseksi, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Ilmestymisestään lähtien Messinansalmi on kiinnittänyt asiantuntijoiden ja suuren yleisön huomion ja synnyttänyt keskustelua sen vaikutuksista. Tämän analyysin aikana tarkastellaan Messinansalmi:n eri näkökulmia sekä sen mahdollisia lyhyen ja pitkän aikavälin seurauksia. Kokonaisvaltaisen lähestymistavan avulla pyrimme tarjoamaan kokonaisvaltaisen näkemyksen Messinansalmi:stä ja sen vaikutuksesta eri alueilla, jotta lukijalle saataisiin kattavampi käsitys tästä aiheesta.
Messinansalmi (ital. Stretto di Messina) on Manner-Italiaan kuuluvan Calabrian ja Sisilian saaren välissä sijaitseva salmi. Se yhdistää Tyrrhenanmeren ja Joonianmeren toisiinsa. Salmi on 32 kilometriä pitkä, ja sen leveys vaihtelee kolmesta 16:een kilometriin.[1]
Salmen tärkein satamakaupunki on Messina Koillis-Sisiliassa. Vuonna 1957 salmen yli rakennettiin 220 kilovoltin sähkönsiirtojohto. Se poistettiin käytöstä vuonna 1994. Voimansiirtolinjan kansallisina monumentteina suojellut pylväät kuuluvat maailman korkeimpiin.
Kreikkalaisessa mytologiassa Messinansalmeen liitetään merihirviöt Skylla ja Kharybdis.