Minerva Osakeyhtiö

Nykymaailmassa Minerva Osakeyhtiö:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe koko yhteiskunnalle. Minerva Osakeyhtiö on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi joko arkielämään, globaaliin talouteen tai roolistaan ​​ihmiskunnan historiassa johtuen. Alkuperäistään tämän päivän kehitykseen Minerva Osakeyhtiö on merkinnyt ennen ja jälkeen tapaa, jolla ihmiset näkevät ympäröivän maailman. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Minerva Osakeyhtiö:n vaikutusta elämän eri osa-alueisiin ja tutkimme sen vaikutuksia ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa.

Minerva Osakeyhtiö toimi Helsingissä kirjakauppana ja antikvariaattina vuosina 1896–1912. Minervan kirjavarastossa oli yli 300 000 kirjaa. Minerva oli keskittynyt kokoelmassaan tieteelliseen kirjallisuuteen ja se olikin omana aikanaan merkittävä tieteellisen kirjallisuuden myyjä ja antikvaaristen kirjaluetteloiden julkaisija. Se julkaisi tosin muunkinlaista kirjallisuutta. Minervan konkurssin jälkeen liikkeen uusien kirjojen varastoa myi Suomalainen Kirjakauppa (alkuperäiseltä nimeltään Helsingin Suomalainen Kirjakauppa Oy). Antikvaariset kirjat myytiin Jyväskylään ja siitä tuli vuonna 1914 perustetun tieteellisen kirjaston kokoelman runko. Kyseisestä kirjastosta kehittyi vuosien saatossa Jyväskylän yliopiston kirjasto.[1]

Minervan johtaja vuosina 1901–1911 oli Yrjö Weilin.[2]

Lähteet

  1. Jaana Karppinen: Antikvariaatit – rakkaudesta kirjoihin (PDF) (Opinnäytetyö) 2009. Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Viitattu 17.8.2011.
  2. Kuka kukin oli Wikiaineistossa