Mozilla Thunderbird

Tässä artikkelissa analysoimme yksityiskohtaisesti Mozilla Thunderbird:n vaikutusta nyky-yhteiskuntaan. Syntymisestään lähtien Mozilla Thunderbird on ollut ratkaisevassa roolissa modernin elämän eri osa-alueilla, olipa kyse sitten ammatillisesta, kulttuurisesta, teknologisesta tai henkilökohtaisesta. Vuosien varrella Mozilla Thunderbird on vaikuttanut merkittävästi tapaamme, jolla olemme vuorovaikutuksessa, kommunikoimme ja navigoimme nykymaailmassa. Kattavan analyysin avulla tutkimme Mozilla Thunderbird:n vaikutuksia ja seurauksia sekä sen merkitystä nykyisessä kontekstissa. Tutkimalla erilaisia ​​näkökulmia ja tapaustutkimuksia pyrimme ymmärtämään täysin Mozilla Thunderbird:n laajuuden ja merkityksen nyky-yhteiskunnassa.

Mozilla Thunderbird
Mozilla Thunderbird 102.1.2 Arch Linuxissa.
Mozilla Thunderbird 102.1.2 Arch Linuxissa.
Kehittäjä Mozilla Foundation
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 28. heinäkuuta 2003
Vakaa versio 137.0.2 / [1]
Kehitystilanne aktiivinen
Tiedot
Alusta
Ohjelmointikielet
Lisenssi
[3]
Aiheesta muualla
Verkkosivusto
Versiohallinta

Mozilla Thunderbird tai lyhyesti Thunderbird on monialusteinen avoimen lähdekoodin sähköposti- ja pikaviestinasiakasohjelma, PIM-työkalu, uutisten- sekä RSS-lukija, jonka on kehittänyt Mozilla. Ensimmäinen versio sai 500 000 latausta ensimmäisten kolmen päivän aikana ja 1 000 000 kymmenen päivän aikana. Ohjelmalla voi lukea sähköpostia, syötteitä ja uutisryhmiä. 21. maaliskuuta 2024 Thunderbird-sähköpostiohjelmalla oli 9,9 miljoonaa asennettua käytössä olevaa sähköpostiohjelmaa maailmanlaajuisesti[4].

Toiminnot

Viestien lajittelua Windows 7:ssa.

Ohjelmaan pystyy lisäämään useita käyttäjätilejä ja vaihtamaan niitä lennossa.

Viestien lajittelu

Thunderbird näyttää viestit listassa, jota voi järjestellä aiheen, liitetiedostojen, lähettäjän, päiväyksen, lukemattomuuden ja suosikkien mukaan. Viestiä kaksoisklikkaamalla se avautuu uuteen välilehteen isompaa katselua varten. Toiminnot kuten pikahaku, tallennetut hakukansiot ("virtuaalikansiot"), kehittynyt viestien suodatus, viestien ryhmittely ja viestitunnukset helpottavat viestien hakemista ja hallitsemista.

Roskapostin suodatus

Thunderbird hyödyntää Bayesiaista roskapostisuodatusta ja ymmärtää myös palvelimilla käytettäviä roskapostisuodattimia, kuten SpamAssassinia.

Lisäosat ja teemat

Sähköpostiohjelmaa voi laajentaa lisäosilla ja teemoilla, joita voi ladata Mozillan lisäosakokoelmista. Lightning on kalenterilisäosa.

Standardit ja tuki

Thunderbird tukee IMAP- ja POP-sähköpostiprotokollia. Se tukee myös LDAP:ia.

Kieliversiot

Thunderbird on käännetty Firefoxin tavoin vapaaehtoisten avulla ympäri maailman. Ohjelmasta on saatavilla jo jopa 52 eri kieltä, joihin kuuluu myös suomi.

Turvallisuus

Thunderbird tarjoaa yritys- ja julkishallinnon tasoisia turvallisuustoimintoja, kuten TLS-yhteyden IMAP- ja SMTP-palvelimille. Ohjelma tukee myös digitaalista allekirjoittamista ja viestin salaamista.

Keskustelu, chat

Thunderbird toimii pikaviestinasiakasohjelmana. Se tukee XMPP-, Matrix- ja IRC-protokollia.[5][6][7]

Lähteet

  1. (en) Release Notes, (viitattu ). Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. Walsh, David: Firefox 3’s Internal Rendering CSS davidwalsh.name. 10.7.2008. Viitattu 2.2.2015. (englanniksi)
  3. Mozilla Licensing Policies Mozilla. Viitattu 19.1.2015. (englanniksi)
  4. https://stats.thunderbird.net/
  5. Instant Messaging and Chat | Thunderbird Help support.mozilla.org. Viitattu 9.5.2022.
  6. Thunderbird — Release Notes (91.0) Thunderbird. Viitattu 9.5.2022. (englanniksi)
  7. https://twitter.com/mozthunderbird/status/1508662627320225795 Twitter. Viitattu 9.5.2022.

Aiheesta muualla