Mário Jardel

Tämä artikkeli käsittelee aihetta Mário Jardel, joka on ollut kiinnostuksen ja keskustelun aiheena vuosien ajan. Nyky-yhteiskunnassa Mário Jardel:llä on perustavanlaatuinen rooli jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla, ja se vaikuttaa kaikkeen tapaan, jolla suhtaudumme muihin, päätöksiimme henkilökohtaisella ja ammatillisella tasolla. Tämä aihe on herättänyt uteliaisuutta tutkijoissa, asiantuntijoissa ja suuressa yleisössä, koska se on ajankohtainen. Näitä linjoja pitkin tutkitaan erilaisia ​​näkökulmia ja lähestymistapoja Mário Jardel:een, tavoitteena tarjota täydellinen ja rikastuttava näkökulma, jonka avulla lukija ymmärtää paremmin tämän aiheen tärkeyden nykypäivän yhteiskunnassa.

Mário Jardel

Mário Jardel Almeida Ribeiro (s. 18. syyskuuta 1973 Fortaleza) on entinen brasilialainen jalkapalloilija. Pelipaikaltaan hän oli hyökkääjä.[1]

Ura

Hän aloitti uransa Vasco da Gamassa. Kotimaassaan hän pelasi myös Grêmion paidassa. Vuonna 1996 hän siirtyi portugalilaiseen FC Portoon.[1] Hän pelasi seurassa neljän kauden ajan ja teki 130 maalia 125 pelissä. Hän voitti Euroopan parhaan maalintekijän tittelin, Kultaisen kengän, kausilla 1998–1999 ja 2001–2002[2]. Seuraavalla kaudellä hän oli Mestareiden liigan paras maalintekijä 10 maalillaan.

Kesällä 2000 hän siirtyi turkkilaiseen Galatasarayhyn, jossa hän pelasi vain yhden kauden.[1] Hän teki 22 maalia Turkin liigassa sekä kuusi maalia Mestareiden liigassa. Kaudeksi 2001–2002 hän siirtyi takaisiin Portugaliin Sporting Lissaboniin,[1] jossa hän teki ensimmäisellä kaudellaan 42 maalia 30 pelissä.

Tämän jälkeen Jardelin ura alkoi hiipumaan. Hän on kärsinyt loukkaantumisista ja masennuksesta. Hän lähti Sportingista kesällä 2003, jonka jälkeen hän pelannut muun muassa Anconassa, Bolton Wanderersissa, Newell's Old Boysissa, Goiásissa, Beira-Marissa, Αnorthosis Famagustassa ja Newcastle Jetsissä[1]. Kesällä 2010 Jardel siirtyi bulgarialaiseen Tšerno Moreen[1].

Lähteet

  1. a b c d e f Jardel Transfermarkt. Viitattu 2.5.2018. (englanniksi)
  2. Golden Boot ("Soulier d'Or") Awards RSSSF. Viitattu 2.5.2018. (englanniksi)