NRO

Tässä yhteydessä haluamme sukeltaa NRO:n kiehtovaan maailmaan. Haluatpa sitten oppia lisää sen historiasta, ymmärtää sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa tai vain tutkia sen monia sovelluksia, tämä artikkeli on suunniteltu tarjoamaan sinulle syvällinen ja täydellinen käsitys aiheesta. Laajan analyysin ja huolellisen tutkimuksen avulla pyrimme tarjoamaan sinulle relevanttia ja ajantasaista tietoa, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin NRO:n ja sen vaikutuksen ympärillämme olevaan maailmaan. Riippumatta aiemman tietämyksen tasosta aiheesta, toivomme, että tämä artikkeli on informatiivinen, viihdyttävä ja opettavainen. Liity kanssamme tälle NRO:n löytämisen ja oppimisen matkalle!

Tämä artikkeli käsittelee Yhdysvaltain hallituksen virastoa. Nro voi viitata myös numeroon.
National Reconnaissance Office
NRO:n tunnus
NRO:n tunnus
Perustettu 6. syyskuuta 1961
Toimivalta Yhdysvaltain hallitus
Ministeriö Yhdysvaltain puolustusministeriö
Päätoimi­paikka Chantilly, Virginia, US
Pääjohtaja Betty J. Sapp

NRO (engl. National Reconnaissance Office) on yksi Yhdysvaltain 16 tiedustelupalvelusta. NRO on Yhdysvaltain puolustusministeriön alainen virasto. Se operoi Yhdysvaltain vakoilusatelliitteja ja rahoittaa niiden suunnittelun ja rakentamisen. NRO työskentelee läheisesti NSA:n (Kansallinen turvallisuusvirasto), NGA:n, CIA:n ja DIA:n kanssa kooten kaikki satelliiteilla ja ilma-aluksilla kerätyn tiedusteluaineiston.

Vuoden 2010 huhtikuussa NRO:n johtaja Bruce Carlson vaati organisaation salaisen budjetin nostamista mm. teknologian kehityksen rahoitusta varten. [1] Tämä tapahtui sen jälkeen, kun sekä NOAAn ja puolustusministeriön yhteinen NPPOESS-satelliittiurakka että NASAn Constellation-ohjelma katkaistiin suurten kustannusylitysten vuoksi – nämä tilausten peruutukset merkitsevät avaruusteollisuudelle tulon menetyksiä. Vuoden 2010 syyskuussa NRO:n johtaja valitti rahoituksensa marginaalisuutta, koska budjetti on pysynyt dollarimäärässä vakiona. Satojen miljoonien dollarien rahoituksella tilataan vuosittain Raytheonilta, Northrop Grummanilta, Boeingilta (mm. Future Imagery Architecture -tilaus) ja Lockheed Martinilta.[2]

Eräitä johtajia

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla