Neuvostovuoret / Amerikkavuoret

Nykyään Neuvostovuoret / Amerikkavuoret on aihe, joka on herättänyt monien ihmisten huomion ja kiinnostuksen ympäri maailmaa. Tekniikan ja globalisaation myötä Neuvostovuoret / Amerikkavuoret:stä on tullut keskeinen osa ihmisten jokapäiväistä elämää. Muodista politiikkaan Neuvostovuoret / Amerikkavuoret on soluttautunut modernin yhteiskunnan kaikkiin osa-alueisiin. Koska on niin monia erilaisia ​​mielipiteitä ja näkökulmia, on tärkeää syventyä Neuvostovuoret / Amerikkavuoret:n aiheeseen ymmärtääksesi sen vaikutusta ja merkitystä nykymaailmassa. Tässä artikkelissa tutkimme Neuvostovuoret / Amerikkavuoret:n monia puolia ja analysoimme sen vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan.

Neuvostovuoret ja Amerikkavuoret ovat Kuun kääntö- eli etäpuolella olevien kuvausteknisistä syistä virheellisesti havaittujen pinnanmuotojen entisiä nimityksiä. Neuvostoliiton Luna 3 -luotaimen etäpuolelta ottamissa kuvissa näkyi kaarimainen muodostuma, joka nimettiin Neuvostovuoriksi. Vastakkainen puoli nimettiin Amerikkavuoriksi. Kun yhdysvaltalaisten Lunar Orbiter ja Neuvostoliiton Zond 3 -luotaimet ottivat parempilaatuisia kuvia, ei kohteita enää havaittu. Syyksi epäiltiin kuvausvirheitä.lähde?

Apollo-lentojen 15, 16 ja 17 yhteydessä tehtiin laser- korkeusmittauksia. Ne paljastivat etäpuolelta painanteen, jonka halkaisija on 1 400 kilometriä ja syvyys kuusi kilometriä.[1] Painanne on törmäysallas. Altaan piirteet ovat lähes kadonneet myöhemmässä meteoripommituksessa. Alue on nimetty Tsiolkovski- kraaterin mukaan, eikä Neuvosto- ja Amerikkavuoria enää käytetä.[1]

Lähteet

  • Westman, Juhani: Vanha ja uusi Kuu. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa, 1995. ISBN 951-9269-78-9

Viitteet

  1. a b Westman 1995