Orval

Nykymaailmassa Orval:stä on tullut yhä enemmän kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten kiinnostava aihe. Orval on herättänyt keskustelua ja kiistaa useilla eri aloilla sen vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen vaikutuksiin maailmanlaajuiseen talouteen. Kun perehdymme tähän jännittävään aiheeseen, on ratkaisevan tärkeää ymmärtää sen monia puolia ja pohtia asiaan liittyviä erilaisia ​​näkökulmia. Tässä artikkelissa tutkimme Orval:n eri puolia analysoimalla sen vaikutusta nykymaailmaan ja sen mahdollisuuksia muokata tulevaisuutta.

Orval

Orval (koko nimi ransk. Brasserie d'Orval S.A.) on trappistipanimo, joka toimii Abbaye Notre-Dame d'Orval -luostarissa Belgian eteläisimmässä osassa aivan Ranskan rajalla. Nykyinen panimo on perustettu vuonna 1931, mutta panimotoimintaa siellä arvellaan harjoitetun jo vuonna 1132 perustetun luostarin alkuajoista asti.

Panimon oluet

Orval valmistaa kahta eri olutta, jotka ovat käytännössä vain erivahvuisia versioita samasta oluesta:

  • Orval (6,2 %): vaalea pintahiivaolut
  • Orval Vert (2016: 4,5 %): miedompi versio edellisestä, saatavana ainoastaan luostarin kahvilasta hanaoluena.

Orval poikkeaa oluena luonteeltaan melkoisesti muista trappisteista, mikä johtuu mm. kuivahumaloinnista sekä paikallisen Brettanomyces-villihiivan käytöstä kolme viikkoa kestävän kypsytysjakson aikana. Nämä tekevät mausta (tuoreena) kuivan, hieman lambicmaisen happaman ja voimakkaan aromaattisesti humaloidun. Orval ikääntyy hyvin ja muuttaa viisi vuotta oikein säilytettynä luonnettaan makeammaksi, jopa sherrymäiseksi [1]. Erikoisluonteestaan johtuen Orval jakaa (lambicien tapaan) maistajien mielipiteitä hyvin vahvasti: osa ei voi sietää sitä, kun taas osa pitää sitä maailman parhaana oluena.

Lähteet

  1. Beaumont, Stephen: "Premium Beer Drinkers Guide", s. 158. Firefly Books, 2000

Aiheesta muualla