Otsolahti

Nykymaailmassa Otsolahti:stä on tullut erittäin tärkeä ja monia ihmisiä kiinnostava aihe. Otsolahti on synnyttänyt joukon keskusteluja ja pohdiskeluja, jotka ansaitsevat yksityiskohtaisen analysoinnin, joko yhteiskuntavaikutuksensa, populaarikulttuurin vaikutuksensa tai akateemisen alan merkityksen vuoksi. Tässä artikkelissa pyrimme tutkimaan Otsolahti:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen mahdollisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Kattavan ja kriittisen analyysin avulla pyrimme syventämään tietoamme Otsolahti:stä ja ymmärtämään sen merkityksen nykyään.

Otsolahden venesatamaa.

Otsolahti (ruots. Björnviken) on lahti ja pienalue Espoon Tapiolan kaupunginosassa. Sen mukaan on nimetty Otsolahdentie ja sen yli kulkee Länsiväylä. Otsolahden ympärillä on pääosin kolmi-viisikerroksisia 1960-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Rannat ovat kuitenkin vapaasti kuljettavissa. Otsolahdessa sijaitsee myös Espoon kaupungin ylläpitämä venesatama, joka tarjoaa runsaat 400 venepaikkaa.[1]

Otsolahden asuinalue sijaitsee kävelymatkan päässä Tapiolan keskustasta ja palveluista. Otsolahdessa on paljon lintuja, esimerkiksi kanadanhanhia.

Otsolahti on pinta-alaltaan noin 21 hehtaaria ja virtausaukkoja lukuun ottamatta eristetty merestä Länsiväylän silloilla, mikä on aiheuttanut lahden rehevöitymistä. Sillat rakennettiin 1960-luvun alussa ja 1990-luvulla.[1]

Lähteet

  1. a b Juhani Niinimäki ym.: Espoon Otsolahden perustilaselvitys ja kunnostussuunnitelma 25.4.2001. Espoo: Espoon kaupunki. Arkistoitu 26.6.2016. Viitattu 1.8.2013.