Nykymaailmassa Ounasrinne:stä on tullut jatkuvan keskustelun ja keskustelun aihe. Alkuperäistään nykypäivään Ounasrinne on vaikuttanut suuresti yhteiskunnan, kulttuurin, tekniikan ja politiikan eri osa-alueisiin. Sen vaikutus on ollut niin merkittävä, että se on synnyttänyt erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia, mikä on synnyttänyt jatkuvaa ajatusten ja argumenttien vaihtoa. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti Ounasrinne:n merkitystä ja sen vaikutusta eri alueilla, analysoimalla sen vaikutuksia ajan mittaan ja sen merkitystä nykyisessä kontekstissa.
Ounasrinne on kaupunginosa ja lähiö Rovaniemen kaupungissa Lapin maakunnassa. Se sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Alueella on enimmäkseen kerros- ja omakotitaloasutusta. Alueella sijaitsee muun muassa Ounasrinteen päiväkoti, kirjasto, päivittäistavarakauppa, baari, ja kappeli. Ounasrinteellä on monipuoliset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, sillä asuinalue sijaitsee Ounasvaaran kupeessa. Puolitoista kilometriä Ounasrinteeltä itään sijaitsee Toramojärvi.
Ounasrinteen entinen nimi on Tiippanan perä. Nimi tulee Leo ja Kauko (isä ja poika) Tiippanan omistamista maista. Tiippanan perä -nimitystä käytettiin 1970-luvun alkuun asti, kunnes Tiippanan suku myi maat Rovaniemen kaupungille. Alun perin Ounasrinteestä suunniteltiin pientaloaluetta, mutta alueen palvelujen turvaamiseksi sinne päätettiin rakentaa myös kerrostaloja.[1]
Ensimmäinen asukas silloisessa Tiippanan perässä oli Kauko Tiippana perheineen. Hän muutti ja rakensi ensimmäisen asunnon silloiseen Tiippanan perään eli nykyiseen Ounasrinteeseen vuonna 1955. Kauko Tiippana ja hänen vaimonsa Maija-Liisa Tiippana olivat ensimmäisiä nykyisen Ounasrinteen asukkaita.
Ounasrinteellä sijaitsee Rovaniemen vastaanottokeskuksen kerrostaloja, jonne sijoitetaan turvapaikanhakijoita. Ounasrinteellä asuukin paljon maahanmuuttajia. Alueella on sattunut suomalaisten ja maahanmuuttajien välisiä joukkotappeluita.[2][3] Ounasrinteen omakotitaloalue on sen sijaan rauhallisempaa seutua.