Tässä artikkelissa tutkimme Pölyttäjä:n vaikutusta nyky-yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Kulttuurialan vaikutuksesta globaaliin talouteen Pölyttäjä:stä on tullut nykyään erittäin tärkeä aihe. Näillä sivuilla analysoimme Pölyttäjä:n eri näkökulmia sekä sen tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia. Monitieteisen lähestymistavan avulla pyrimme tarjoamaan kattavan kuvan Pölyttäjä:stä ja sen roolista nykymaailmassa.
Pölyttäjä on eläin, joka pölyttää kasvin kuljettamalla siitepölyä. Suurin osa pölyttäjistä on hyönteispölyttäjiä[1]. Myös jotkin linnut ja nisäkkäät, kuten kolibrit ja lepakot, ovat tärkeitä pölyttäjiä tietyillä alueilla tai kasveilla.
Pölyttäviä hyönteisryhmiä on useita. Suomessa luonnonvaraisia pölyttäjähyönteisiä ovat muun muassa erilaiset pistiäiset, kuten kimalaiset ja erakkomehiläiset, sekä kukkakärpäset ja jotkut kovakuoriaiset. Mehiläistarhaajat käyttävät hunajantuotannossa ja pölytyspalveluna Suomessa ei-luonnonvaraista tarha- eli kesymehiläistä (Apis mellifera).
Kaikki kukilla käyvät hyönteiset eivät kuitenkaan pölytä kasvia, vaan saattavat käyttää kukkaa esimerkiksi levähdyspaikkana tai suojana. Jotkin vahvaleukaiset hyönteiset voivat myös viedä kukasta meden puremalla reiän kukan tyvelle ja juomalla meden reiän kautta, jolloin ne vievät kukasta meden pölyttämättä kukkaa.