PRAESA

Seuraavassa artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti PRAESA:n vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan. Ilmestymisestään lähtien PRAESA on herättänyt kiistoja ja keskustelua, ja se on herättänyt asiantuntijoiden sekä kaikenikäisten ja kiinnostuksen kohteiden huomion. Vuosien varrella PRAESA on osoittanut merkittävän vaikutuksen jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin kommunikaatiotavasta tapaan kuluttaa tietoa. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, kuinka PRAESA on muokannut kulttuuriamme, vaikuttanut päätöksiimme ja kyseenalaistanut käsityksemme sekä sen läsnäolon mahdollisista tulevista vaikutuksista yhteiskunnassamme.

PRAESA on 1992 perustettu eteläafrikkalainen lukemista edistävä järjestö. Maassa on yksitoista kieltä, ja järjestö on perustanut Nal'ibali-hankkeen, jonka puitteissa on eri puolille maata luotu lastenkirjojen lukupiiriverkostoja. Se julkaisee The Little Hands Book -lastenkirjasarjaa, ja se on perustanut lukukerhon, jossa piirissä harrastetaan suullista kerrontaa, lukemista, laulua ja teatteria.

Järjestö on saanut vuonna 2015 maailman suurimman lastenkirjapalkinnon Astrid Lindgrenin muistopalkinnon.[1]

Järjestön perustaja on Neville Alexander[2]

Lähteet

  1. Janne Sundqvist: Maailman suurin lastenkirjapalkinto Etelä-Afrikkaan 31.3.2015. Yle, uutiset. Viitattu 31.3.2015.
  2. Carole Bloch: Mourning the loss of Neville Alexander 30.8.2012. Praesa. Arkistoitu 2.4.2015. Viitattu 31.3.2015. (englanniksi)