Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Painemittari:n aihetta, joka on nykyään erittäin tärkeä aihe. Painemittari on konsepti, joka on herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua eri alueilla ja synnyttänyt ristiriitaisia mielipiteitä ja erilaisia näkökulmia. Tässä mielessä on ratkaisevan tärkeää analysoida yksityiskohtaisesti kaikki Painemittari:een liittyvät näkökohdat, jotta voidaan ymmärtää sen todellinen laajuus ja vaikutus. Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia lähestymistapoja, tutkimuksia ja näkökulmia, joiden avulla lukija voi saada kattavan kuvan Painemittari:stä. Lisäksi tarkastelemme sen kehitystä ajan myötä sekä sen vaikutusta eri yhteyksissä ja tilanteissa. Esittämällä dataa, analyyseja ja pohdintoja pyrimme tarjoamaan täydellisen ja päivitetyn näkökulman Painemittari:een, jotta voimme osallistua keskusteluun ja lisätä tietämystä tästä erittäin tärkeästä aiheesta.
Tähän artikkeliin tai sen osaan on merkitty lähteitä, mutta niihin ei viitata. Älä poista mallinetta ennen kuin viitteet on lisätty. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkelille asianmukaisia viitteitä. Lähteettömät tiedot voidaan kyseenalaistaa tai poistaa. |
Painemittari eli manometri on paineen mittaamiseen tarkoitettu koje. Yksinkertaisin painemittari on U-putkimanometri, jossa on nesteellä täytetty U-kirjainta muistuttava lasinen putki. Kun putken toiseen päähän lisätään paine, neste pakenee eteenpäin putkessa, kunnes pintojen korkeuseron tulo nesteen ominaispainon kanssa vastaa paine-eroa.
Teknilliseen paineenmittaukseen on kehitetty sulavampia järjestelmiä, kuten metallin jousivoimaan perustuvia mittareita. Niistä tavallisin on bourdonputki- eli paineputkimanometri, joissa on hyvin litteästä messinki- tai teräsputkesta taivutettu paineputki eli -kaari, joka paineen alaisena pyrkii oikenemaan suoraksi. Putken pää on yhdistetty mittariin, jossa osoitin näyttää paineen. Nopeiden paineenvaihteluiden tai suurten paineiden mittaukseen käytetään sähköisiä paineantureita, joihin liitetty sähköinen mittauslaite rekisteröi paineen.