Pierre Teilhard de Chardin

Tämän päivän artikkelissa tutkimme Pierre Teilhard de Chardin:n kiehtovaa maailmaa. Sen alkuperästä sen vaikutukseen moderniin yhteiskuntaan perehdymme sen historiaan, kehitykseen ja merkitykseen nykymaailmassa. Pierre Teilhard de Chardin on aihe, joka on herättänyt kiinnostusta ja uteliaisuutta ajan mittaan, ja yritämme tässä artikkelissa valaista sen tärkeimpiä puolia. Asiantuntijahaastatteluilla, syvällisillä analyyseillä ja käytännön esimerkeillä pyrimme tarjoamaan kattavan ja oivaltavan näkemyksen Pierre Teilhard de Chardin:stä, jotta lukijamme voivat laajentaa tietämystään ja ymmärtää paremmin sen merkitystä eri yhteyksissä. Valmistaudu astumaan Pierre Teilhard de Chardin:n löytöjen ja pohdiskelujen maailmaan!

Pierre Teilhard de Chardin.

Pierre Teilhard de Chardin (18811955) oli ranskalainen jesuiittapappi, filosofi ja paleontologi.[1]

Teilhard de Chardinin kirjoituksia on julkaistu postuumisti. Nissä hän pyrkii yhdistämään antropologisen evoluutioajattelun ja kristillisen luomisajatuksen.[1] Chardin esitti ensimmäisenä ajatukset sekä noosfääristä (noosphère), ihmiskunnan yhteisestä tietoisuudestatietoisuudesta että omegapisteestä.

Suomennettu teos

  • Teilhard de Chardin, Pierre: Tapaus ihminen. ((Le phénomène humain, 1955.) Suomentanut Kaj Kauhanen. Ihminen ja maailma 1) Helsinki: Kirjayhtymä, 1963.

Lähteet

  1. a b ”Teilhard de Chardin, Pierre”, CD-Facta. Helsinki: WSOY, 1998. ISBN 951-0-23152-5

Aiheesta muualla