Pokémon FireRed ja LeafGreen

Seuraavassa artikkelissa analysoimme yksityiskohtaisesti Pokémon FireRed ja LeafGreen:n merkitystä nykyisessä kontekstissa. Pokémon FireRed ja LeafGreen:stä on tullut erittäin tärkeä aihe modernissa yhteiskunnassa, ja se synnyttää keskustelua, ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja loputtomia seurauksia eri alueilla. Kautta historian Pokémon FireRed ja LeafGreen on osoittautunut määrääväksi tekijäksi ihmiskunnan kehityksessä, vaikuttaen kulttuurisiin, sosiaalisiin, poliittisiin ja taloudellisiin näkökohtiin. Tässä mielessä on ratkaisevan tärkeää ymmärtää Pokémon FireRed ja LeafGreen:n merkitys ja sen vaikutus nykymaailmaan. Tutkimme kriittisen ja analyyttisen lähestymistavan avulla Pokémon FireRed ja LeafGreen:n eri ulottuvuuksia ja sen merkitystä nykyisessä kontekstissa tavoitteenamme tarjota kattava näkemys tästä yleisen edun mukaisesta aiheesta.

Pokémon FireRed ja LeafGreen
Kehittäjä Game Freak
Julkaisija The Pokémon Company
Nintendo
Ohjaaja Junichi Masuda
Tuottaja Hiroyuki Jinnai
Takehiro Izushi
Hiroaki Tsuru
Käsikirjoittaja Hitomi Sato
Satoshi Tajiri
Taiteilija Ken Sugimori
Säveltäjä Go Ichinose
Junichi Masuda
Pelisarja Pokémon
Julkaistu JP 29. tammikuuta 2004
NA 7. syyskuuta 2004
AUS 23. syyskuuta 2004
EU 1. lokakuuta 2004
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3+
ESRB: E
Alusta Game Boy Advance
Jakelumuoto pelimoduuli
Virallinen sivusto
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon FireRed ja Pokémon LeafGreen ovat vuonna 2004 Game Boy Advancelle tehtyjä uudistettuja versioita peleistä Pokémon Red ja Blue. Pelikasettien värit ovat punainen (FireRed) ja vihreä (LeafGreen). FireRed-pelin kannessa on Charizard ja LeafGreenin kannessa Venusaur.

LeafGreen ja FireRed ovat monella tavalla erilaisia kuin Pokémon Red ja Blue. Niissä esiintyy toisen sukupolven Pokémoneja, juoni on pidempi, grafiikka ja värimaailma on uudistettu Game Boy Advancen tyyliin sopivammaksi, ja lisäksi pelissä on enemmän toimintoja sekä enemmän hyökkäyksiä (TM ja HM) kuin alkuperäisissä peleissä.

Maaliskuuhun 2008 mennessä peliä oli myyty lähes 12 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.[1]

Japanissa julkaistiin alun perin pelit Pokémon Red ja Green ja myöhemmin paranneltu Blue-versio, mutta länsimaisten, japanilaiseen Bluehun pohjautuvien käännösten nimiksi tulivat Red ja Blue. Uusintajulkaisut on kuitenkin nimetty Redin ja Greenin mukaan myös länsimaissa.

Lähteet