Punainen lohikäärme -maalaukset on aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion vuosien varrella. Sen merkitys ja relevanssi heijastuu aiheesta tehtyjen mielipiteiden ja tutkimusten määrässä. Alkuperäistään nykypäivään Punainen lohikäärme -maalaukset on ollut keskustelun ja analyysin aiheena, mikä on avannut oven loputtomille pohdiskeluille ja löydöksille. Tässä artikkelissa tutkimme Punainen lohikäärme -maalaukset:n eri puolia ja näkökulmia, tarkastelemme sen vaikutusta eri yhteyksissä ja sen kehitystä ajan myötä. Alkuperäistään nykypäivään Punainen lohikäärme -maalaukset on ollut keskustelun ja analyysin aiheena, mikä on avannut oven loputtomille pohdiskeluille ja löydöksille. Tässä artikkelissa tutkimme Punainen lohikäärme -maalaukset:n eri puolia ja näkökulmia, tarkastelemme sen vaikutusta eri yhteyksissä ja sen kehitystä ajan myötä.
Suuri punainen lohikäärme -maalaukset ovat sarja englantilaisen runoilijan ja maalarin William Blaken akvarelleja, maalattu vuosien 1805 ja 1810 välillä.[1] Tänä aikana Blake aikoi maalata yli sata maalausta Raamatun kuvitukseksi. Kyseessä olevat maalaukset kuvaavat osia Ilmestyskirjasta.
»Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle.»
((Ilmestys. 12:3-4, Vanha kirkkoraamattu (1933))
”The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun”
Korkeus: 43,7 cm, leveys: 34,8 cm[2]
Säilytyspaikka Brooklyn Museum.
”The Great Red Dragon and the Woman Clothed with the Sun”
Kuva on samankaltainen kuin Suuri punainen lohikäärme ja aurinkoon puettu nainen mutta eri kuvakulmasta.
Korkeus: 40,8, leveys: 33,7 cm[3]
Säilytyspaikka National Gallery of Art, Washington D.C..
”The Great Red Dragon and the Beast from the Sea”
Height: 40,1 cm, leveys: 35,6 cm[4]
Säilytyspaikka National Gallery of Art, Washington D.C..
”The Number of the Beast is 666”
Korkeus: 40,6 cm, Leveys: 33,0 cm[5]
Säilytyspaikka Rosenbach Museum & Library, Philadelphia.
Suuri punainen lohikäärme on tärkeässä osassa Thomas Harrisin romaanissa Punainen lohikäärme ja siitä tehdyissä elokuvissa, Psykopaatin jäljillä ja Punainen lohikäärme. Niissä esiintyy Francis Dolarhyde-niminen mies, jolla on pakkomielle William Blaken maalaukseen. Harris tekee romaanissaan virheen sekoittaessaan sarjan kaksi melkein saman nimistä maalausta ”Suuri punainen lohikäärme ja aurinkoon puettu nainen”, missä lohikäärme kuvataan takaa ja ”Suuri punainen lohikäärme ja nainen vaatetettu auringolla” missä se on kuvattu edestä.