Putula

Nykyään Putula on erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe nyky-yhteiskunnassa. Putula on ollut useiden vuosien ajan keskustelun, keskustelun ja analyysin kohteena eri aloilla ja tieteenaloilla. Sen merkitys ylittää rajat ja sillä on ollut suuri vaikutus ihmisten jokapäiväiseen elämään. Putula on ollut tutkimuksen, tutkimuksen ja kehityksen kohteena, ja sen vaikutus näkyy yhä selvemmin nykymaailmassa. Tässä artikkelissa tutkimme Putula:n aihetta syvällisesti, tarkastelemme sen eri puolia ja ongelmia sekä sen vaikutuksia yhteiskuntaan ja jokapäiväiseen elämään.

Putula

Putula on Hämeenkosken kylä Hollolan ja Asikkalan rajalla. Se muodostaa yhdessä Hyrkkälän ja Järvenpään kanssa Putunkulman, josta tuli Päijät-Hämeen vuoden kylä 2003.

Putula sijaitsee Asikkalasta Lammille tulevan seututie 317:n varrella ja sen länsipuolella virtaa Arrajoki, joka saa alkunsa Luhtsuolta. Putulasta lähtee myös yhdystie 3172 Koskelle Hämeenkosken kirkonkylään.

Heinäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla järjestetään lisäksi Putulan Taide- ja kulttuuriviikot. Tapahtuman järjestää Putulan kirjasto- ja kotiseutuyhdistys, joka pitää yhdistyksen yksityistä kirjastoa entisen kestikievarin talousrakennuksessa Putulassa. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään kirjaston kaksipäiväiset kirjamyyjäiset seututie 317:n ja Järvenpään tien risteyksen kohdalta pohjoiseen päin entisellä kestikievarilla.

Kestikievarilta, Tuloiselalta, valittiin Aleksanteri Tuloisela 1863 säätyvaltiopäiville Hollolan kihlakunnan edustajaksi talonpoikaissäädyssä.

Aiheesta muualla