Pyhämaan vaakuna

Nykyään Pyhämaan vaakuna on erittäin kiinnostava ja tärkeä aihe yhteiskunnassa. Pyhämaan vaakuna on onnistunut vangitsemaan asiantuntijoiden ja fanien huomion joko ihmisten jokapäiväiseen elämään kohdistuvan vaikutuksensa, akateemisen merkityksen tai teknologian kehityksen vuoksi. Kun perehdymme tähän artikkeliin, tutkimme Pyhämaan vaakuna:n eri puolia, sen vaikutuksia nyky-yhteiskunnassa ja sen tulevaisuuden mahdollisuuksia. Pyhämaan vaakuna on osoittautunut analyysin ja pohdinnan arvoiseksi aiheeksi alkuperästään nykyiseen kehitykseensä, ja tämän artikkelin tarkoituksena on tutkia sitä huolellisesti ymmärtääkseen sen tärkeyden ja merkityksen nykyään.

Pyhämaan vaakuna (1969–1973)

Pyhämaan vaakuna oli Pyhämaan kunnan tunnus. Vaakunan aihe viittaa tänä päivänäkin erityisesti merenkulkijoiden parissa tunnettuun Pyhämaan uhrikirkkoon sekä seudun mansikkaviljelmiin.

Vaakunan selitys on ”punaisessa kentässä kultaristi, jossa sininen mansikanlehti.” Vaakunan on suunnitellut Gustaf von Numers, ja Pyhämaan kunnanvaltuusto hyväksyi sen kokouksessaan 22. lokakuuta 1968. Sisäasiainministeriö vahvisti vaakunan käyttöön 12. maaliskuuta 1969.

Vaakuna jäi epäviralliseksi kotiseutuvaakunaksi 1974, kun Pyhämaa liittyi Uuteenkaupunkiin.

Lähteet