RSHA

Nykymaailmassa RSHA on saavuttanut suuren merkityksen jokapäiväisen elämän eri alueilla. Yhteiskuntavaikutuksistaan ​​globaaliin talouteen RSHA:stä on tullut keskustelun ja keskustelun aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Kautta historian RSHA on ollut perustavanlaatuinen rooli ihmiskunnan evoluutiossa ja kehityksessä, merkitseen tärkeitä virstanpylväitä ja synnyttänyt merkittäviä muutoksia. Tässä artikkelissa tutkimme yksityiskohtaisesti RSHA:n vaikutuksia eri aloilla ja analysoimme sen merkitystä ja panosta tapaan, jolla havaitsemme tämän päivän maailman ja selviämme sen kanssa.

Juutalaisia kootaan Ukrainassa. Kypärästä päätellen vieressä seisovat sotilaat eivät ole saksalaisia vaan romanialaisia.

RSHA eli Reichssicherheitshauptamt (”Valtakunnan pääturvallisuusvirasto”) oli natsi-Saksassa SS:n alainen organisaatio, jonka Heinrich Himmler perusti 22. syyskuuta 1939 yhdistämällä Sicherheitsdienstin (SD), Gestapon ja Kriminalpolizein. RSHA:n tehtäväksi määriteltiin taistelu ”kaikkia valtakunnan vihollisia vastaan” Saksan rajojen sisä- ja ulkopuolella. Näitä olivat muun muassa kommunistit, vapaamuurarit, juutalaiset, romanit ja muut ”rodullisesti ei-suosittavat”.

RSHA:n ensimmäiseksi päälliköksi nimettiin Reinhard Heydrich, joka hoiti tehtävää aina vuonna 1942 tapahtuneeseen salamurhaansa asti. Sen jälkeen RSHA:ta johti Ernst Kaltenbrunner aina sodan päättymiseen asti.

Organisaatio

Einsatzgruppen oli suoraan RSHA:n alaisuudessa, muuten RSHA jaettiin seitsemään osastoon (Amten):

  • Amt I Personal (johtaja: Standartenführer Bruno Streckenbach)
  • Amt II Organisation, Verwaltung, Recht (johtaja: SS-eversti Dr. Nockemann)
  • Amt III SD Inland (johtaja: SS-kenraali Otto Ohlendorf, osaston tehtävänä oli ulkosaksalaisten asiat)
  • Amt IV Gestapo (johtaja: SS-Gruppenführer Heinrich Müller, alajaosto IV B 4:n johdossa oli Adolf Eichmann)
  • Amt V Kripo (johtaja: SS-Gruppenführer Arthur Nebe, osasto oli Rikospoliisi, joka käsitteli ei-poliittisia rikoksia)
  • Amt VI SD Ausland (johtaja: aluksi SS-Brigadeführer Heinz Jost, myöhemmin SS-Brigadeführer Walther Schellenberg, osasto huolehti tiedustelusta ulkomailla)
  • Amt VII Weltanschauung (johtaja: professori Standartenführer Franz Six, huolehti ideologisista tehtävistä, kuten antisemitistisestä ja vapaamuurarien vastaisesta propagandasta)