Ranskalaisen luutnantin nainen

Ranskalaisen luutnantin nainen:n teema on vuosien varrella kiinnittänyt monien ihmisten huomion ja uteliaisuuden. Se on aihe, joka on herättänyt keskustelua, keskustelua ja pohdintaa yhteiskunnan eri osa-alueilla. Akateemisesta kentästä populaarialalle Ranskalaisen luutnantin nainen on ollut tutkimuksen, analyysin ja tutkimisen kohteena. Yhteiskunnan edetessä ja kehittyessä Ranskalaisen luutnantin nainen:n kiinnostavuus ja merkitys muuttuu jatkuvasti, laajenee uusille alueille ja herättää uusia kysymyksiä. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Ranskalaisen luutnantin nainen:n merkitystä ja vaikutusta eri yhteyksissä sekä sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme.

Ranskalaisen luutnantin nainen
The French Lieutenant's Woman
Ohjaaja Karel Reisz
Käsikirjoittaja Harold Pinter
Perustuu John Fowlesin romaaniin Ranskalaisen luutnantin nainen
Tuottaja Leon Clore
Säveltäjä Carl Davis
Kuvaaja Freddie Francis
Leikkaaja John Bloom
Tuotantosuunnittelija Assheton Gorton
Pääosat Meryl Streep
Jeremy Irons
David Warner
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta
Tuotantoyhtiö United Artists
Levittäjä United Artists
Netflix
Ensi-ilta 18. syyskuuta 1981
Kesto 127 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 8 000 000 dollaria
Tuotto 26 890 068 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ranskalaisen luutnantin nainen (The French Lieutenant’s Woman) on vuonna 1981 ensi-iltansa saanut Karel Reiszin ohjaama elokuva. Se perustuu John Fowlesin samannimiseen romaaniin vuodelta 1969, jonka pohjalta käsikirjoituksen laati Harold Pinter. Elokuvan pääosissa ovat Meryl Streep ja Jeremy Irons sekä Hilton McRae, Jean Faulds, Peter Vaughan, Colin Jeavons, Liz Smith, Patience Collier, Richard Griffiths, David Warner, Alun Armstrong, Penelope Wilton ja Leo McKern.

Ranskalaisen luutnantin nainen sai viisi Oscar-ehdokkuutta muun muassa parhaasta naispääosasta (Streep) ja parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta. Meryl Streep voitti roolisuorituksestaan parhaan naispääosan Baftan ja Golden Globen.

Arvioita

Video-oppaassa vuodelta 1994 Harri Närhi pitää Harold Pinterin käsikirjoitusta Fowlesin labyrinttimaisen romaanin pohjalta nerokkaana. Hän antaa elokuvalle täydet viisi tähteä.[1]

Lähteet

  1. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0

Aiheesta muualla