Sajida Talfa

Tämä artikkeli käsittelee aihetta Sajida Talfa, joka on saanut yhä enemmän merkitystä viime vuosina. Sajida Talfa on aihe, joka on herättänyt tutkijoiden, asiantuntijoiden ja suuren yleisön kiinnostusta yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuvan vaikutuksensa vuoksi. Ilmestymisestään lähtien Sajida Talfa on synnyttänyt keskusteluja, analyyseja ja pohdiskeluja sen vaikutuksista, seurauksista ja mahdollisista ratkaisuista. Tämä artikkeli pyrkii tarjoamaan kattavan näkemyksen Sajida Talfa:stä, tutkien sen alkuperää, kehitystä, tämänhetkisiä haasteita ja tulevaisuuden näkymiä. On tärkeää ymmärtää Sajida Talfa:n merkitys nykyään, sillä sen vaikutus ulottuu niinkin erilaisille aloille kuin tekniikka, politiikka, kulttuuri, talous ja ympäristö.

Sajida Talfa

Sajida Khairullah Talfa (arab. ساجدة خيرالله طلفة‎‎) (s. 24. kesäkuuta 1937) oli Irakin presidentin Saddam Husseinin ensimmäinen vaimo. Heillä oli kaksi poikaa Udai ja Qusai ja kolme tytärtä Raghad, Rana, ja Hala.

Sajida ja Saddam olivat serkukset, ja heidän avioliitostaan sovittiin kun sulhanen oli noin viisivuotias ja morsian pari vuotta vanhempi. He tapasivat ensimmäisen kerran Saddamin ollessa 21-vuotias.[1]

Baath-puolueen noustua valtaan ja Saddamin saatua siinä merkittävän aseman perhe vietti varsin ylellistä elämää. 1980-luvun lopulla Saddam alkoi esiintyä "toiseksi vaimoksi" nimetyn Samira Shahbandarin rinnalla. Ei tiedetä, olivatko Saddam ja Sajida koskaan eronneet.[1]

Sajida pantiin kotiarestiin vuonna 1996, kun hänen epäiltiin olevan osana poikansa Udain salamurhayritykseen vuonna 1997.

Huhtikuussa 2003 Sajida Talfa pakeni Irakista[2] ja asuu ehkä Qatarissa.

Lähteet

  1. a b Martha Sherrill: Bride of Saddam, Matched Since Childhood Washington Post. 1991 / 1998. Viitattu 5.4.2025.
  2. Saddam’s party: What’s left today aljazeera.com. 2018. Viitattu 5.4.2025.