Seuraavassa artikkelissa perehdymme Sankhara:n kiehtovaan maailmaan. Tutkimme sen alkuperää, kehitystä ja merkitystä nykyään analysoimalla sen vaikutuksia yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Sankhara:stä lähtien olemme nähneet sen vaikutuksen muun muassa kulttuuriin, talouteen, teknologiaan ja politiikkaan. Kattavan ja moniulotteisen lähestymistavan avulla pyrimme valaisemaan tätä kiehtovaa aihetta ja tarjoamaan lukijalle laajan ja rikastuttavan näkemyksen.
Saṅkhāra (paaliksi सङ्खार) tai saṃskāra (sanskritiksi संस्कार) on buddhalainen käsite tai termi joka kuvaa näkyvämmin Buddhan opetusta. Sana tarkoittaa kokoonpantua ja kookoonpanijaa.
Ensimmäisessä (passiivisessa) mielessä saṅkhāra tarkoittaa ehdonvaraista ilmiötä yleisesti ja erityisesti henkisiä taipumuksia. Näitä kutsutaan tahdonalaisiksi muodostelmiksi, koska ne syntyvät tahdonalaisuuden seurauksina ja ne ovat syitä tuleville tahdonalaisille teoille.
Toisessa (aktiivisessa) merkityksessä, saṅkhāra viittaa mielen ja aivojen kykyyn (sankhara-khandha), liittää yhteen nämä muodostelmat.