Var1 on konsepti, joka on kiinnittänyt monien huomion viime vuosina. Var1 on vaikuttanut modernin elämän eri osa-alueisiin, ja se on synnyttänyt keskustelua, pohdiskelua ja lukuisia tutkimuksia. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia var1:een liittyviä näkökohtia sen vaikutuksista yhteiskuntaan sen kehitykseen ajan myötä. Lisäksi keskustelemme eri näkökulmista ja mielipiteistä var1:stä, jotta voimme ymmärtää aihetta täydellisemmin. Var1:sta on epäilemättä tullut maailmanlaajuisesti kiinnostava aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi.
Sarah Fuller Flower Adams (22. helmikuuta 1805 – 14. elokuuta 1848) oli brittiläinen runoilija.
Adams syntyi Harlowissa, Essexissä englantilaisen sanomalehden kustantajan Benjamin Flowerin nuorempana tyttärenä. Omana aikanaan Sarah Adams tunnettiin dramaattisten runojen ja balladien kirjoittajana.[1]
Adams kirjoitti elämänsä aikana useita virsiä. Kun hänen isänsä kuoli, saivat hän ja hänen sisarensa kodin paikallisen unitaariseurakunnan pastorin, William Johnson Foxin luona. Hän julkaisi 1841 laulukirjan Hymns and Anhems, ja siinä oli 13 Adamsin kirjoittamaa virttä.[2] Hän oli unitaari, ja tätä oppia sävyttää se, että he eivät hyväksy kolminaisuusoppia, vaan heidän mukaansa se rikkoo Jumalan ykseyden. Siksi Sarah Adamskaan ei käyttänyt virsissään Jumalasta muuta nimeä kuin ”God”.
Tunnetuin Adamsin virsistä on "Nearer, my God, to Thee, nearer to Thee", Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirjassa numerolla 396 "Käyn kohti sinua, oi Herrani". Se on myös monissa muissa suomenkielisissä hengellisten laulujen kirjoissa ja siitä on useita suomennoksia.
Lauluun liittyy tarina, jonka littyy koko maailmaa järkyttäneeseen matkustajalaiva RMS Titanicin haaksirikkoon 1912. Onnettomuudesta kertovien uutisten mukaan laivan soittokunta soitti tätä virttä ennen laivan uppoamista. Siten laulu tunnetaan myös "Titanic-hymninä". Amerikkalaiset lehtimiehet, joille pelastuneet kertoivat kokemuksiaan, eivät todennäköisesti olleet kysyneet, minkä sävelmän he kuulivat. Heille oli tuttu amerikkalaisen Lowell Masonin (1792–1872) sävellys, jolla virsi Suomessakin tunnetaan. Mutta Titanic oli englantilainen laiva ja sen soittajien enemmistö brittejä. Todennäköistä on, että he olivat valinneet englantilaisen J. B. Dykesin sävelmän, jolla laulua lauletaan Englannissa.[3][4]
Vuonna 1834 Sarah Adams avioitui William Bridges Adamsin kanssa, joka oli kirjailija, keksijä ja veturisuunnittelija. He asuivat Loughtonissa, Essexissä. Sarah Adams kuoli tuberkuloosiin 43-vuotiaana ja hänet haudattiin Harlowissa 21. elokuuta 1848.
Laulu Nearer, my God, to Thee suomenkielisissä virsi- ja hengellisten laulujen kirjoissa