Nykymaailmassa Scott Turow on aihe, josta on tullut yhä tärkeämpi. Scott Turow:stä on tullut niin asiantuntijoiden kuin suuren yleisön huomion kohteena joko yhteiskuntavaikutuksensa, taloudellisen merkityksensä tai kulttuurivaikutuksensa vuoksi. Laajan vaikutuksensa ja kykynsä synnyttää keskustelua ja pohdintaa Scott Turow on vakiinnuttanut asemansa keskeiseksi aiheeksi nykyisellä asialistalla. Tässä artikkelissa tutkimme Scott Turow:n eri puolia analysoimalla sen alkuperää, sen kehitystä ajan myötä ja sen mahdollista tulevaisuutta. Lisäksi tutkimme Scott Turow:n roolia ihmisten jokapäiväisessä elämässä ja sen merkitystä globaalissa kontekstissa.
Scott Turow (s. 12. huhtikuuta 1949 Chicago) on yhdysvaltalainen kirjailija ja asianajaja.[1]
Turow on kirjoittanut muun muassa kahdeksan romaania, joita on käännetty yli 20 kielelle ja myyty yli 25 miljoonaa kappaletta. Hänen kirjojensa pohjalta on toteutettu elokuvia, joista tunnetuin on Harrison Fordin tähdittämä Kunnes toisin todistetaan.
Hänen kirjoistaan on suomennettu Kunnes toisin todistetaan (1987), Todistamisen taakka (1991), Uhreja ei ole (1993), Isiemme lait (1998), Keinoja kaihtamatta (1999), Kumottu tuomio (2002), Identtiset (2014) ja Todistaja (2017).
Turow on kirjailijanuransa rinnalla harjoittanut asianajajan ammattia ja on näillä ansioilla valittu kotiseutunsa liittovaltiotuomareiden nimityslautakuntaan vuosiksi 1997–1998. Hän on osakkaana toimistossa Sonnenschein, Nath & Rosenthal, jossa on viime aikoina hoitanut pro bono -asioita, eli ilmaiseksi ajettavia juttuja. Hän on muun muassa avustanut kuolemaantuomittua, joka vapautui uuden oikeudenkäynnin jälkeen kun hänet havaittiin syyttömäksi tekoon, josta hänet oli tuomittu.
Lakimiesuransa alussa Turow toimi myös syyttäjänä merkittävissä korruptio-oikeudenkäynneissä.