Seuraavassa artikkelissa aiomme tutkia Sergei Katanandov:n kiehtovaa maailmaa. Alkuperäistään sen vaikutukseen nyky-yhteiskuntaan Sergei Katanandov on ollut tutkimuksen ja kiinnostuksen kohteena eri tieteenaloilla. Kautta historian Sergei Katanandov:llä on ollut ratkaiseva rooli ihmiskunnan evoluutiossa, ja se on vaikuttanut niinkin monimuotoisiin näkökohtiin kuin kulttuuriin, talouteen, politiikkaan ja teknologiaan. Kattavan analyysin avulla tarkastelemme Sergei Katanandov:n monia puolia sen perustavanlaatuisimmista näkökohdista sen nykyaikaisimpiin vaikutuksiin. Valmistaudu uppoutumaan jännittävälle matkalle, joka johtaa sinut ymmärtämään paremmin Sergei Katanandov:n tärkeyttä ja merkitystä nykymaailmassa.
Sergei Leonidovitš Katanandov (ven. Серге́й Леони́дович Катана́ндов, s. 21. huhtikuuta 1955 Petroskoi) on venäläinen poliitikko, joka oli Karjalan tasavallan päämies vuosina 1998–2010. Hänen puolueensa on Yhtenäinen Venäjä. Hän on kansallisuudeltaan venäläinen.
Katanandov suoritti vuonna 1977 Petroskoin yliopiston teollisuusrakentamisen ja kunnallistekniikan tiedekunnassa rakennusalan yliopistollisen tutkinnon toimien sen jälkeen työnjohtajana, työmaasta vastaavana insinöörinä, Petroskoin SMU-1:n pääinsinöörinä (operatiivisesta toiminnasta vastaavana teknillisenä johtajana), Petroskoin pääinsinöörinä ja elementtitalonrakentamisosaston päällikkönä. Filosofian kandidaatin tutkinnon lainopista Katanandov suoritti Luoteisessa valtionpalvelun akatemiassa 1994.
Katanandov valittiin Petroskoin kaupunginneuvoston edustajaksi (kaupunginvaltuutetuksi) vuonna 1990. Petroskoin itsehallinnon päämieheksi (kaupunginjohtajaksi) hänet valittiin 17. huhtikuuta 1994 ja Venäjän federaation paikallishallintoneuvoston jäseneksi 29. toukokuuta 1997. Karjalan autonomisen tasavallan hallituksen puheenjohtajaksi Katanandov valittiin 17. toukokuuta 1998. Katanandovista tuli Venäjän kansanedustuslaitoksen ylähuoneen, liittoneuvoston, jäsen 10. kesäkuuta 1998. Karjalan tasavallan päämieheksi (ennen hallituksen puheenjohtaja) hänet valittiin kansanäänestyksessä 26. maaliskuuta 2000.
Katanandov on naimisissa Natalja Leonidovnan kanssa ja heillä on kaksi lasta, Aleksandr ja Denis, ja viisi lastenlasta.
Katanandov ei kannata puunvientimaksujen korotusta. Venäjän federaation virallinen lehti Rossijskaja gazeta kritisoi Katanandovia siitä, ettei hän ollut Vladimir Putinin tavoitettavissa puhelimitse. Katanandov pahoitteli tapahtunutta.[1]
Katanandov tarjosi 27. huhtikuuta 2007 Tallinnan pronssisoturipatsaalle ja sen yhteyteen haudatuille vainajille uutta sijoituspaikkaa Karjalasta.
Kesäkuussa 2010 presidentti Dmitri Medvedev nimitti hänen seuraajakseen Karjalan tasavallan päämieheksi Andrei Nelidovin.[2]