Shava:n merkitys nyky-yhteiskunnassa on kiistaton. Muinaisista ajoista lähtien Shava on ollut toistuva teema ihmiskunnan kollektiivisessa tietoisuudessa. Sen vaikutus kattaa useita näkökohtia henkilökohtaisesta julkiseen. Tällä hetkellä Shava on edelleen keskustelun ja analyysin aiheena eri tiedonaloilla. Kautta historian Shava on ollut inspiraation, konfliktien ja sosiaalisten muutosten lähde. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia Shava:stä ja sen vaikutuksista elämäämme.
Shava on suomalainen yhtye. Yhtye kutsuu esittämäänsä musiikkia suomibhangraksi, jossa punjabilainen bhangra yhdistyy suomenkielisiin sanoituksiin. Yhtye julkaisi ensilevynsä Betoninen kotimaani 13. lokakuuta 2010. Levy voitti Vuoden kansanmusiikkilevy 2010 -yleisöäänestyksen. Yhtye on konsertoinut Suomessa, Italiassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Belgiassa, Alankomaissa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Azerbaidžanissa, Intiassa ja Islannissa. Yhtyeeseen kuuluvat Kiureli Sammallahti (laulu, koskettimet), Valtteri Bruun (kielisoittimet), Jussi Miettola (rummut), Sami Rönkä (dhol, tabla) ja Lauri Salokoski (basso). Merkittäviä ja vakituisia vierailijoita yhtyeen keikoilla ovat olleet birminghamilainen bhangramusiikin soittaja Gurcharan Mall sekä Suomessa asuva intialainen laulajatar Peali Juva. Betoninen kotimaani - levyllä rumpuja soittaa yhtyeen silloinen rumpali Hannu Risku, joka myös räppää kahdella levyn kappaleella. Levyllä esiintyy tämän lisäksi useita vierailijoita, mm. kappaleessa "Usko" rumpuun soittavat yhtyeen alkuperäiskokoonpanoon kuuluneet Karo Sampela, Roope Aarnio ja Dile Kolanen.
Shava osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun 2015 kappaleella "Ostarilla".[1] Kappale löytyy myös yhtyeen uudelta levyltä Langaton yhteys.