Nykymaailmassa Sirkku Talja on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Johtuipa historiallisesta merkityksestään, yhteiskuntavaikutuksistaan tai populaarikulttuuriin vaikuttamisesta, Sirkku Talja:stä on tullut keskustelun ja pohdinnan keskipiste. Tässä artikkelissa tutkimme Sirkku Talja:n eri puolia ja sen merkitystä nykyisessä kontekstissa. Sen alkuperästä sen mahdollisiin seurauksiin perehdymme Sirkku Talja:n ja sen roolin syvälliseen analyysiin nykymaailmassa.
Sirkku Talja Tamagnini (aik Talja-Larrivoire, o.s. Talja; 16. toukokuuta 1936 Vuoksenranta – 17. toukokuuta 2019 Pariisi, Ranska)[1][2] oli Suomen Neito 1955, mannekiini ja myöhemmin kirjailija.
Sirkku Talja oli varttunut lastenkodissa ja hän oli Suomen Neito -kilpailun aikaan töissä Helsingissä konttoristina ja mannekiinina. Kilpailu käytiin 7. kesäkuuta 1955. Valinnan aikaan Talja oli 177 senttimetriä pitkä ja painoi 66 kilogrammaa.[3]
Talja toimi mannekiinina ja valokuvamallina 1956–1960. Hän avioitui 1960-luvulla ranskalaisen toimittaja Jean-Claude Larrivoiren kanssa ja muutti pysyvästi Ranskaan. Pariskunta sai kolme lasta[3]. Avioliitto päättyi eroon. Myöhemmin hän meni naimisiin italialaisen Giulio Tamagninin kanssa.
Sirkku Talja julkaisi 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa kolme elämänvaiheistaan kertovaa kirjaa. Hän asui Ranskassa ja teki muun muassa vapaaehtoistyötä vammaisten ja syrjäytyneiden hyväksi.
Nimellä Sirkku Talja-Larrivoire: