Siwalikvuoret

Tässä artikkelissa perehdymme Siwalikvuoret:n jännittävään maailmaan. Tutkimme tämän aiheen/henkilön/päivämäärän kaikkia puolia sen alkuperästä sen merkitykseen nykyään. Löydämme sen vaikutuksen yhteiskuntaan, sen vaikutuksen kulttuurikentällä ja sen merkityksen jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla. Analyyttisellä ja kriittisellä lähestymistavalla tutkimme Siwalikvuoret:n ympärillä olevia erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä tavoitteenaan tarjota täydellinen ja objektiivinen näkemys tästä kiehtovasta aiheesta/henkilöstä/päivämäärästä. Tule mukaan tälle löytö- ja oppimismatkalle!

Siwalikvuoret vihreällä kaistaleella satelliittikuvassa Gangesin-Himalajan alueella

Siwalikvuoret (kirjoitetaan myös Sivalik) on Himalajan eteläisin ja geologisesti nuorin vuoriketju. Sen huiput kohoavat 600–1200 metrin korkeuteen.[1] Ketju on 1600 km pitkä ja monihaarainen. Se ulottuu Bhutanin, Intian, Nepalin ja Pakistanin alueille.

Nepalissa Siwalikvuoret tunnetaan myös nimellä Churevuoret. Sieltä on louhittu runsaasti rakennusmateriaalia ja viety Intian puolelle, mikä on aiheuttanut ympäristöongelmia. Vuoden 2010 alussa Nepal kielsi soran ja rakennuskiven viennin.[2]

Ganges virtaa Siwalikvuorten välissä Rishikeshissä

Lähteet

  1. Great Indian Himalayas (Arkistoitu – Internet Archive) vacations India
  2. Nepal ban on sand, stone export to hit India Siasat Daily. 5.1.2010. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla