Sukupolvi

Tänään astumme Sukupolvi:n kiehtovaan maailmaan. Kautta historian Sukupolvi on herättänyt kiinnostusta ja uteliaisuutta lukemattomissa ihmisissä joko yhteiskunnallisen vaikutuksensa, kulttuurisen merkityksensä tai arjen eri osa-alueiden merkityksen vuoksi. Tämän artikkelin avulla pyrimme tutkimaan ja analysoimaan perusteellisesti kaikkia Sukupolvi:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä sen mahdollisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Tutkimme sen monia puolia ja paljastamme sen merkityksen ja arvon nykyisessä kontekstissa tavoitteenamme tarjota lukijoillemme täydellinen ja rikastuttava näkemys tästä jännittävästä aiheesta.

Sukupolvi tarkoittaa yhtä tasoa vanhempien ja heidän jälkeläistensä muodostamassa jatkumossa. Esimerkiksi isovanhemmat, vanhemmat ja lapset muodostavat kaikki omat sukupolvensa. Tässä merkityksessä käsitettä 'sukupolvi' käytetään mm. sukututkimusteksteissä.

Toisessa Karl Mannheimin vuonna 1928 esittelemässä merkityksessä sukupolvi on suunnilleen samanikäisten ihmisten ryhmä, joita yhdistää 17–25-vuotiaana koettu avainkokemus. Tapauksesta riippuu, kuvastaako mannheimilainen sukupolvikäsite (kuten ”kadotettu sukupolvi” tai ”60-lukulaiset”) koko ikäluokkaa vai vain pientä ”eliittiä” siitä. Mannheimilaiset käyttävät sukupolvi-sanaa tässä merkityksessä ja edellistä kutsutaan ikäpolveksi.[1]

Kuvaannollisessa mielessä sukupolvi voi tarkoittaa paljon muutakin, esimerkiksi jonkin ajankohdan teknisiä laitteita eli teknologiasukupolvea.

Katso myös

Lähteet