Sungnyemun

Nykymaailmassa Sungnyemun:stä on tullut yhä tärkeämpi. Sungnyemun:stä on tullut laajan joukon yleisöjä kiinnostava aihe joko yhteiskuntavaikutuksensa, populaarikulttuurin vaikutuksensa tai tieteellisen merkityksensä vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme aiheeseen Sungnyemun liittyviä aiheita, analysoimme sen merkitystä, vaikutuksia ja kehitystä ajan myötä. Alkuperäistään nykypäivään Sungnyemun on ollut keskustelun, kiistan ja kiehtovuuden kohteena, ja seuraavilla riveillä pyrimme valaisemaan tätä nykymaailmassa niin tärkeätä aihetta.

Sungnyemun

Sungnyemun (laadun kunnioittamisen portti) tai Namdaemun (suuri eteläinen portti) on historiallinen kaupunginportti Soulin keskustassa Etelä-Koreassa. Portti oli aikoinaan osa kaupungin muuria, jota käytettiin suojaamaan kaupunkia koreantiikereiltä, jotka ovat aikoja sitten kadonneet alueelta. Portti on rakennettu vuosina 13951398, ja se oli Soulin vanhin säilynyt puurakennus. Sen puuosa, portin päällä ollut halli, tuhoutui tulipalossa 10. helmikuuta 2008.[1] Sungnyemun oli viralliselta statukseltaan Etelä-Korean ensimmäinen kansallisaarre.

69-vuotias mies on pidätetty palon sytyttämisestä epäiltynä. Korean kulttuuriperintövirasto arvioi puurakenteen jälleenrakentamisen vievän kolme vuotta ja maksavan noin 15 miljoonaa euroa. [2] Presidentinvaalit voittanut Lee Myung-bak käynnisti kampanjan, jolla pyritään hankkimaan yksityisrahoitusta portin jälleenrakentamiseen.[3]

Lähteet

  1. Fire ravages South Korea landmark BBC News. Viitattu 14.helmikuuta 2008. (englanniksi)
  2. Choe Sang-Hun: South Korean Gate Destroyed in Fire The New York Times. Viitattu 15.2.2008. (englanniksi)
  3. http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2008/02/116_18782.html