Tatariansalmi

Nykymaailmassa _Tatariansalmi__ on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle ihmisjoukolle. Olipa _Tatariansalmi__ ikoninen hahmo, peruskäsite tai merkittävä päivämäärä, sen merkitys ylittää rajat ja kulttuurit. Tässä artikkelissa tutkimme _Tatariansalmi__:iin liittyviä eri näkökohtia sen vaikutuksista yhteiskuntaan sen vaikutuksesta historiaan. Yksityiskohtaisen analyysin avulla pyrimme ymmärtämään, kuinka _Tatariansalmi__ on muokannut maailmaamme ja on edelleen ajankohtainen. Tämän artikkelin tavoitteena on tarjota kattava ja rikastuttava näkemys _Tatariansalmi__:sta ja kutsua lukijaa pohtimaan ja syventämään sen merkitystä ja merkitystä jokapäiväisessä elämässä.

Tatariansalmi on Aasian mantereen ja Sahalinin saaren välinen merialue. Punainen viiva osoittaa kapeimman kohdan

Tatariansalmi (ven. Татарский пролив, Tatarski proliv) on Tyynenmeren salmi, joka erottaa Sahalinin saaren Venäjän kaukoidän kaakkoisrannikosta.[1] Salmi yhdistää toisiinsa Japaninmeren ja Ohotanmeren. Se on noin 900 kilometriä pitkä ja varsin matala, syvimmillään 20 metriä. Kapeimmillaan salmi on vain 7,3 kilometriä leveä.

Tatariansalmen eteläosan yli kulkee junalauttayhteys mannermaalta Vaninon kaupungista Holmskiin Sahalinille.

Salmen nimi juontuu 1800-luvulle asti vallinneesta tavasta kutsua tataareiksi kaikkia Siperian turkkilaissukuisia kansoja.

Lähteet

  1. Earth from Space: An Icy Sakhalin Island Observing the Earth. 27.4.2007. European Space Agency (ESA). Viitattu 10.12.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla