Teemasivu:Rautatieliikenne

Tässä artikkelissa käsittelemme Teemasivu:Rautatieliikenne:n aihetta eri näkökulmista, jotta voimme syventää sen merkitystä ja merkitystä nykyään. Teemasivu:Rautatieliikenne on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta eri alueilla, sillä sen vaikutus ulottuu useille yhteiskunnan alueille. Tässä artikkelissa analysoimme Teemasivu:Rautatieliikenne:n eri puolia ja tutkimme sen vaikutusta jokapäiväiseen elämään, sen kehitystä ajan myötä ja mahdollisia tulevaisuuden vaikutuksia. Lisäksi tutkimme alan asiantuntijoiden mielipiteitä ja pohdintoja sekä Teemasivu:Rautatieliikenne:n vaikutuksen elämässään läheltä kokeneiden ihmisten kokemuksia. Lyhyesti sanottuna tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota syvä ja täydellinen näkemys Teemasivu:Rautatieliikenne:stä, jotta voidaan rikastaa tietoa ja ymmärrystä tästä jännittävästä aiheesta.

muokkaa  

Rautatieliikenteen teemasivu

Tervetuloa rautatieliikenteen teemasivulle! Täältä löydät valikoitua sisältöä aiheen artikkeleista. Rautatieliikenne on maaliikenteen kiskoilla kulkeva muoto, joka on suunniteltu kuljettamaan junilla matkustajia ja rahtia. Aiheen artikkeleita löydät Rautatieliikenne-luokasta sekä sen alaluokista. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla rautatieaiheisen artikkelitoiveen. Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla. Voit myös tutustua wikiprojektiin.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Oulun rautatieasema sijaitsee Oulun keskustassa, Matkahuollon ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä, kävelyetäisyyden päässä keskustan ja Raksilan palveluista. Oulussa risteävät rataosat Seinäjoki–Oulu, Oulu–Tornio ja Oulu–Kontiomäki. Oulu on Pohjois-Suomen tärkein risteysasema, ja sen kautta kulkee Suomen ainoa raideyhteys 65. leveyspiirin pohjoispuolelle.

Asemarakennus on rakennettu Pohjanmaan radan valmistuttua 1886, ja sitä on laajennettu useaan otteeseen. Rakennustyyliltään asemarakennus noudattaa muiden Pohjanmaan radan asemarakennusten tyyliä ja sen suunnittelija lienee rautatiehallituksen arkkitehti Knut Nylander. Asemarakennusta on myöhemmin laajennettu. Laajennusosan suunnitelman laati Bruno Granholm.

muokkaa  

Artikkelitoiveet

Lieksan rautatieasema · Dm1 · Dm3 (Suomi) · Rc6

muokkaa  

Kuvapoiminta

Suomalainen junasuorittajan virkalakki.
muokkaa  

Tiesitkö, että...

Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut