Tässä artikkelissa tutkimme Tenji:n aihetta perusteellisesti ja analysoimme sen alkuperää, kehitystä ja merkitystä nykyään. Tenji on ollut ensiesiintymisestään sen vaikutukseen nyky-yhteiskuntaan suuren kiinnostuksen ja keskustelun aiheena eri alueilla. Seuraavilla riveillä tarkastelemme sen vaikutusta jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin sekä sen suhdetta muihin olennaisiin aiheisiin. Jotta voimme tarjota kattavan näkemyksen, sukeltaamme eri näkökulmiin ja mielipiteisiin, jotka ovat olemassa Tenji:n ympärillä, tarkoituksena tarjota laajempi ja rikastuttava ymmärrys.
Tenji (626–672) oli Japanin 38. keisari, joka käytti ennen valtaannousuaan nimeä Naka no Ōe.[1]
Prinssinä ollessaan Naka no Ōe auttoi keisarillista perhettä vapautumaan Soga-klaanin lähes täydellisestä ylivallasta. Vuonna 644 hän murhautti Soga no Irukan, ja tämän isä ja edeltäjä Soga no Emishi teki itsemurhan.
Naka no Ōe hallitsi Keisari Tenjinä vuodet 661–672. Vuonna 662 hän kirjoitutti Japanin ensimmäisen tunnetun lakikokoelman. Tenji jätti jälkeensä 14 lasta, mistä puhkesi vallanperimyskiistoja. Tenjiä seurasivat hänen poikansa Otomo (keisari Kobun) ja veljensä Oama (keisari Temmu).