Tukea antava psykoterapia

Nykymaailmassa Tukea antava psykoterapia:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille. Tukea antava psykoterapia on ilmiö, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Kautta historian Tukea antava psykoterapia on ollut lukuisten keskustelujen kohteena ja se on synnyttänyt kaikenlaisia ​​mielipiteitä ja teorioita. Tässä artikkelissa tutkimme Tukea antava psykoterapia:n eri puolia ja analysoimme sen vaikutuksia ja vaikutusta jokapäiväisen elämämme eri puoliin.

Tukea antava psykoterapia eli supportiivinen psykoterapia on yleisnimitys psykoterapialle, joka keskittyy asiakkaan toimintatason ylläpitämiseen tai palauttamiseen.[1] Lähestyminen ei ole rajattu mihinkään yksittäiseen psykoterapiamuotoon.

Yleensä terve ihminen saattaa tarvita terapeuttista apua sietämättömässä elämänkriisissä. Akuutin kriisin hoitoon voi soveltua määräaikainen, elämänkriisin yli kantava tukea antava psykoterapia. Tämän jälkeen asiakas kykenee jälleen itse hallitsemaan psyykkistä tasapainoaan. [1]

Psykoottinen potilas voi tarvita parhaan mahdollisen psyykkisen tasapainon ylläpitämistä. Itsemurhavaarassa olevan asiakkaan kohdalla supportiivinen psykoterapia voi auttaa tuhoavien impulssien vastustamisessa. Vaikeissa depressioissa terapeuttista tukea saatetaan tarvita vuosikausia. Hoitotapaamisten määrää voidaan useasti harventaa jossain vaiheessa akuutin vaiheen jälkeen. [1]

Keskeisiä supportiivisen työn aihealueita ovat arkipäivän ongelmien ratkaisut, asuminen, työ ja talouden hoito. Yhtä tärkeitä ovat ajankohtaisten perheristiriitojen selvittely ja ikätyypillisten kehitysongelmien käsittely.

Lähteet

  1. a b c S. Luhtasaari: Tukea antava (supportiivinen) psykoterapia 26.6.2010. terveyskirjasto.fi. Arkistoitu 13.7.2015. Viitattu 12.7.2015.