Tuomari

Tuomari on aihe, joka on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua yhteiskunnan eri alueilla. Ajan myötä sen merkitys on noussut niin henkilökohtaisella kuin kollektiivisella tasolla, synnyttäen ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja laajentaen sen soveltamisalaa eri opinto- ja tutkimusalueille. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia, jotka liittyvät Tuomari:een, ja käsittelemme sen vaikutusta nykyiseen yhteiskuntaan ja sen kehitystä ajan myötä. Kulttuuriin ja politiikkaan kohdistuvasta vaikutuksestaan ​​tieteelliseen ja teknologiseen merkitykseen Tuomari on jättänyt merkittävän jäljen, joka ansaitsee analysoinnin ja ymmärtämisen kokonaisuudessaan.

Tämä artikkeli käsittelee tuomioistuimessa toimivaa henkilöä. Muista sanan merkityksistä katso täsmennyssivua Tuomari (täsmennyssivu).

Tuomari on tuomioistuimen kokoonpanoon kuuluva henkilö, joka tuomioistuimen jäsenenä käsittelee ja ratkaisee sen käsiteltäviksi saatetut asiat.[1] Tuomareiden toimintaa säännellään tuomioistuinlain III osassa.[2]

Katso myös

Lähteet

  1. Jokela, Antti: Oikeustiede:tuomari Tieteen termipankki. 27.03.2014. Viitattu 27.3.2014.
  2. Tuomioistuinlaki (673/2016). (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla

  • Domare hakuteoksessa Uppslagsverket Finland (2012). (ruotsiksi)