Tyrvään vaakuna

Nykyään Tyrvään vaakuna on aihe, joka on kiinnittänyt miljoonien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Tyrvään vaakuna:llä on syntymästään tähän päivään asti ollut suuri vaikutus yhteiskunnan, kulttuurin ja jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Lisätietoa Tyrvään vaakuna:stä on välttämätöntä ymmärtää sen merkitys ja sen seuraukset nykymaailmassa. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Tyrvään vaakuna:n vaikutusta ja sen merkitystä nyky-yhteiskunnassa ja tarjoamme yksityiskohtaisen analyysin sen vaikutuksesta eri alueilla.

Tyrvään vaakuna (1950–1972)

Tyrvään kunnanvaakuna on saanut aiheensa alueen karjataloudesta ja Pyhän Olavin kirkosta. Tyrvää oli tunnettu vuohipitäjänä, johon vaakunan pukki viittaa. Piilukirves on puolestaan Pyhän Olavin tunnus, jonka nimikkokirkko pitäjän vanha kirkko on.

Vaakunan on suunnitellut Gustaf von Numers, ja se vahvistettiin käyttöön 26. syyskuuta 1950. Vaakunan selitys on ”punaisessa kentässä sinikielinen kultapukki pystyssä, sen kaulassamustasta hihnasta riippuva kilpi, jonka mustassa kentässä paaluittainen kultapiilu”. Vaakuna muuttui epäviralliseksi kotiseutuvaakunaksi 1973, kun Tyrvään kunta yhdistyi Vammalan kaupunkiin.

Lähteet