Tässä artikkelissa käsitellään aihetta Uuno Poikonen, joka on herättänyt suurta kiinnostusta eri alueilla. Uuno Poikonen on kiinnittänyt tutkijoiden, asiantuntijoiden, ammattilaisten ja suuren yleisön huomion sen merkityksen ja vaikutuksen vuoksi. Vuosien varrella Uuno Poikonen on ollut lukuisten tutkimusten, keskustelujen ja analyysien kohteena, mikä on osaltaan rikastanut tietoa tästä aiheesta. Tavoitteena on syventää Uuno Poikonen:n ymmärrystä, tarkastellaan erilaisia näkökohtia, joiden avulla voimme ymmärtää sen merkitystä ja vaikutuksia eri yhteyksissä. Kattavalla ja yksityiskohtaisella lähestymistavalla esitellään erilaisia näkökulmia ja pohdintoja, jotka rikastavat osaltaan Uuno Poikonen:n ympärillä käytävää keskustelua.
Uuno Poikonen (20. maaliskuuta 1927 – 21. kesäkuuta 2002) oli suomalainen kuvanveistäjä ja kirjailija.
Kuvanveistäjänä Poikosta kiinnostivat eri puulajien veistokselliset ominaisuudet. Hänen puuveistoksiaan, joista osa on esittäviä ja osa abstrakteja, on esillä useissa kymmenissä julkisissa tiloissa, pääasiassa kirkoissa.
Kirjailijanimellä Panu Oikotie hän julkaisi kaksi aforismikokoelmaa. Hänen aforismejaan on mukana myös Markku Envallin toimittamassa teoksessa Aforismin vuosisata (1997, WSOY).
Vuosina 1961–1979 hän toimi Vihdin seurakunnan nuoriso-ohjaajana ja 1979–1990 seurakuntatalon isäntänä/talonmiehenä. Päästyään 1990 eläkkeelle hän muutti asumaan Raisioon.