Vanhakauppala

Tässä artikkelissa Vanhakauppala:tä käsitellään tarkoituksena analysoida sen tärkeyttä ja merkitystä nykyään. Vanhakauppala on ollut lukuisten tutkimusten ja keskustelujen kohteena vuosien varrella, ja se on osoittanut sen vaikutuksen yhteiskunnan eri alueilla. Myös tämä aihe on synnyttänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä asiantuntijoiden ja asiantuntijoiden keskuudessa, mikä tekee tarpeelliseksi syventää sen tutkimista ja ymmärtämistä. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tutkitaan erilaisia ​​lähestymistapoja ja näkökulmia Vanhakauppala:n ympärille, jotta saadaan kattava kuva sen merkityksestä ja vaikutuksista nykyisessä kontekstissa.

Vanhakauppala
Kaupunki Ikaalinen
Kaupunginosa nro 1
Postinumero(t) 39500
Lähialueet Kurinranta, Rahkola

Vanhakauppala on Ikaalisten 1. kaupunginosa. Se rajoittuu pohjoisessa Toivolansaareen, idässä Kurinrantaan ja Rahkolaan sekä lännessä että etelässä Kyrösjärveen.

Alue erotettiin silloisesta Ikaalisten maalaiskunnasta 21. huhtikuuta 1858, jolloin perustettiin Ikaalisten epäitsenäinen kauppala, joka oli Suomen ensimmäinen[1]. Sitä luonnehdittiin aikanaan Suomen vanhimmaksi, pienimmäksi ja kauneimmaksi kauppalaksi. Kauppalan alue käsitti silloisen maalaiskunnan suurimman tilan.[2] Vuoden 1972 alussa maalaiskunta liitettiin kauppalaan, jolloin koko Ikaalisten maalaiskunta muutettiin itsenäiseksi kauppalaksi.

Ikaalisten kauppalan vaakuna (1961–1971)

Alueella sijaitsevat muun muassa Ikaalisten kaupungintalo, Ikaalisten kirjasto, Ikaalisten yhteiskoulu, Ikaalisten yhteiskoulun lukio ja Ikaalisten kauppaoppilaitos.

Vanhakauppalan kaupunginosa on osa Museoviraston määrittelemää valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä "Ikaalisten vanha kauppala ja Ikaalisten kirkonseutu".[1]

Kuvia

Lähteet

  1. a b RKY – Kohdetiedot www.rky.fi. Viitattu 14.2.2024.
  2. Ikaalisten Wanha Kauppala Ikaalisten kaupunki. Viitattu 7.4.2016.

Aiheesta muualla