Nykymaailmassa Variaatioperiaate:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe laajalle yhteiskunnalle. Sekä asiantuntijat että amatöörit, ahkerat ja uteliaat, ovat löytäneet Variaatioperiaate:stä hedelmällisen kentän tutkimiselle ja keskustelulle. Teknologian ja globalisaation myötä Variaatioperiaate on saavuttanut entistä suuremman merkityksen, ja siitä on tullut tutkimus- ja kiinnostuksen kohde useilla tiedon aloilla. Tässä artikkelissa perehdymme Variaatioperiaate:n kiehtovaan maailmaan, tutkimme sen vaikutusta, sen kehitystä ajan myötä ja eri näkökulmia, joista sitä voidaan lähestyä.
Variaatioperiaate on tieteessä käytetty periaate, jota sovelletaan variaatiolaskennassa. Periaatteessa etsitään funktiota, joka maksimoi tai minimoi halutun suureen. Esimerkiksi variaatiolaskennalla voidaan selvittää mikä on köyden muoto, joka on kiinnitetty molemmista päistä. Variaatioperiaatteella minimoidaan köyden potentiaali.
Tähän artikkeliin tai sen osaan on merkitty lähteitä, mutta niihin ei viitata. Älä poista mallinetta ennen kuin viitteet on lisätty. Voit auttaa Wikipediaa lisäämällä artikkelille asianmukaisia viitteitä. Lähteettömät tiedot voidaan kyseenalaistaa tai poistaa. Tarkennus: onko näitä kaikkia oikeasti käytetty vai onko nämä kopioitu en-wikistä tarkistamatta?
S T Epstein 1974 "The Variation Method in Quantum Chemistry". (New York: Academic)
R.P. Feynman, "The Principle of Least Action", an almost verbatim lecture transcript in Volume 2, Chapter 19 of The Feynman Lectures on Physics, Addison-Wesley, 1965. An introduction in Feynman's inimitable style.
C Lanczos, The Variational Principles of Mechanics (Dover Publications)
R K Nesbet 2003 "Variational Principles and Methods In Theoretical Physics and Chemistry". (New York: Cambridge U.P.)
S K Adhikari 1998 "Variational Principles for the Numerical Solution of Scattering Problems". (New York: Wiley)
C G Gray , G Karl G and V A Novikov 1996 Ann. Phys. 251 1.
Andrew James Williamson, "The Variational Principle – Quantum monte carlo calculations of electronic excitations". Robinson College, Cambridge, Theory of Condensed Matter Group, Cavendish Laboratory. September 1996. (dissertation of Doctor of Philosophy)
Kiyohisa Tokunaga: ”Part Two Relativistic Canonical Theory of Electromagnetics – Chapter VI Variational Principle for Electromagnetic Field.”, Total Integral for Electromagnetic Canonical Action. Määritä julkaisija!Arkisto 23.7.2011 Viitattu 13.9.2020.
Komkov, Vadim (1986) Variational principles of continuum mechanics with engineering applications. Vol. 1. Critical points theory. Mathematics and its Applications, 24. D. Reidel Publishing Co., Dordrecht.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista. Alkuperäinen artikkeli: en:Variational principle