Nykymaailmassa Varsinainen Kiina on aihe, joka on kiinnittänyt kaiken ikäisten ja eri elämänalojen ihmisten huomion. Varsinainen Kiina on ollut viime vuosina useiden keskustelujen ja keskustelujen kohteena sen vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen vaikutuksiin teknologiaan. Kun jatkamme tämän ilmiön tutkimista, on välttämätöntä tutkia tarkasti sen eri puolia ja ymmärtää, kuinka se muokkaa nykymaailmaamme. Tässä artikkelissa perehdymme Varsinainen Kiina:n eri puoliin ja tutkimme sen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme.
Varsinainen Kiina (engl. China proper) on länsimaissa ainakin aikaisemmin käytetty nimitys Kiinan historiallisesta ydinalueesta. Tavallisesti siihen on luettu Kiinan nykyiset alueet Tiibetiä, Xinjiangia, Sisä-Mongoliaa ja Mantšuriaa lukuun ottamatta.[1] [2] Varsinaisen Kiinan pohjoisrajana on vanhastaan pidetty Kiinan muuria.[1][3][4] Varsinainen Kiina vastaa käytännössä aluetta, joka kuului Kiinaan Ming-dynastian valtakauden loppuvaiheessa ennen vuotta 1644.
Varsinainen Kiina käsittää 18 historiallista maakuntaa. Se jakautuu kahteen pääosaan, Pohjois- ja Etelä-Kiinaan.[1] Kiinan keisarikunnan aikana sitä nimitettiin myös Sisemmäksi Kiinaksi ja sen ulkopuolisia alueita Ulommaksi Kiinaksi.[1]