Viertotie:n maailmassa on runsaasti tietoa löydettäväksi ja tutkittavaksi. Viertotie on herättänyt monien ihmisten kiinnostuksen vuosien varrella sen alkuperästä sen vaikutukseen nyky-yhteiskunnassa. Tässä artikkelissa perehdymme Viertotie:n tärkeimpiin näkökohtiin sen panoksesta kulttuuriin sen vaikutuksiin jokapäiväiseen elämään. Yksityiskohtaisen ja huolellisen analyysin avulla tarkastelemme kaikkia Viertotie:n puolia ja tarjoamme lukijoillemme kattavan ja rikastuttavan näkemyksen. Valmistaudu uppoutumaan Viertotie:n kiehtovaan maailmaan!
Viertotie (ransk. chaussée) on kivi- tai sepelipäällysteisen (valta)tien vanha nimitys.[1][2]
Viertoteitä tehtiin vilkkaan liikenteen tai raskaiden kuormien vuoksi. Kantava aluskerros oli kiviä tai karkeaa soraa ja 0,3–0,5 metriä paksu. Päällyste tehtiin pienistä luonnonkivistä tai sepelistä ja tiivistettiin raskaalla jyrällä.[2]
Helsinkiin johtaneet suuret valtatiet ovat olleet nimiltään Läntinen viertotie (nyk. Mannerheimintie) ja Itäinen viertotie (nyk. Hämeentie)[3], ruotsinkielisiltä nimiltään Västra Chaussén ja Östra Chaussén. Ne kivettiin 1860-luvulla.[4] Helsingissä on edelleen Etelä-Haagassa katu nimeltä Vanha viertotie.