Vihtori Vainio

Tässä artikkelissa tutkimme Vihtori Vainio-aihetta eri näkökulmista ja lähestymistavoista. Vihtori Vainio on ollut kiinnostava aihe vuosikymmeniä, ja sen merkitys on edelleen suuri. Tällä kiertueella tutkimme sen alkuperää, sen vaikutuksia yhteiskuntaan ja sen kehitystä ajan myötä. Samoin analysoimme Vihtori Vainio:n ympärillä olevia erilaisia ​​mielipiteitä ja kantoja sekä sen tuomia haasteita ja mahdollisuuksia. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota kattava ja rikastuttava näkemys Vihtori Vainio:stä, jotta lukija saisi syvemmän ja täydellisemmän käsityksen tästä kiehtovasta ja vaikutusvaltaisesta aiheesta.

Juho Vihtori Vainio (alun perin Johansson, 2. elokuuta 1890 Jokioinen25. maaliskuuta 1942 Karkkila) oli suomalainen Suomen sosialistista työväenpuoluetta vuonna 1923 edustanut kansanedustaja. Hän tuli eduskuntaan Matti Väisäsen tilalle, kun Väisänen julistettiin edustajantoimeen oikeudettomaksi 20. joulukuuta 1922. Vuonna 1923 Vainio tuomittiin vankilaan poliittisista syistä niin sanotussa suuressa kommunistijutussa, kuten muutkin SSTP:n kansanedustajat.

Siviiliammatiltaan Vainio oli viilaaja. Vainion vanhemmat olivat työmies Juho Johansson ja Kustaava Henrika Rönn. Hän oli naimisissa kahdesti (Lydia Amanda Blomqvist 1910−1915 ja Emma Suominen 1916−).

Aiheesta muualla