Nykymaailmassa Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2015/Keskustelu ehdokkaasta Seegge:stä on tullut ajankohtainen ja välttämätön aihe nyky-yhteiskunnassa. Sen vaikutusvalta kattaa eri alueita politiikasta ja taloudesta kulttuuriin ja teknologiaan. Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2015/Keskustelu ehdokkaasta Seegge on joka päivä keskustelun, analyysin ja pohdinnan kohteena alan asiantuntijat sekä tavalliset kansalaiset, jotka haluavat ymmärtää sen vaikutusta elämäänsä. Tässä artikkelissa tutkimme Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2015/Keskustelu ehdokkaasta Seegge:n eri puolia sen alkuperästä sen nykyisiin vaikutuksiin, jotta voimme valaista tätä ilmiötä ja sen merkitystä nykyään.
Heip,
Huomaan olevani lyhimmän muokkaushistorian omaava ehdokas, ja VLK:n käsittelemät tapaukset ovat tapahtuneet ennen kuin aloitin wikipedian muokkaamisen. Toisaalta kahdessa vuodessa olen jokseenkin oppinut talon tavat ja tiedän että joissain olosuhteissa pari yleisesti ottaen järkevää käyttäjää saattaa aikaansaada isonkin riidan.
1) Välityslautakunta ratkoo käyttäjien tai ylläpitäen välisiä ongelmatilanteita, joihin kommenttipyynnöllä ei saada selkoa.
2) Uskoisin että hiljaiselosta huolimatta välityslautakunta on hyvä olla olemassa. Se että välityspyyntöjä tehdään harvoin ei automaattisesti tarkoita sitä että VLK olisi tarpeeton. Välityslautakunnan olemassaolo saattaa toimia 'kannustimena' joka saa riitaantuneet käyttäjät sopimaan kiistansa.
Vuosittainen äänestys vaatii kuitenkin työtunteja, ja niillä on taipumus olla pois jostain muualta. Kannatan vaihtoehtoa D: Äänestys pidettäisiin joka toinen vuosi, ja VLK:n jäsenet valittaisiin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Kaikki samalla kertaa eikä 50/50 kuten nykyään. Toimikausi pysyisi näin käytännössä samana, mutta äänestyksiä järjestettäisiin harvemmin. --Seegge (keskustele) 17. syyskuuta 2015 kello 13.23 (EEST)