Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2018/Keskustelu ehdokkaasta MAQuire

Tämänpäiväisessä artikkelissa haluamme puhua Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2018/Keskustelu ehdokkaasta MAQuire:stä ja sen merkityksestä nyky-yhteiskunnassa. Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2018/Keskustelu ehdokkaasta MAQuire on aihe, joka on noussut ajankohtaiseksi viime vuosina ja joka on herättänyt keskustelua maailmanlaajuisesti. Sen vaikutukset ovat näkyneet arjen eri puolilla politiikasta populaarikulttuuriin. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2018/Keskustelu ehdokkaasta MAQuire:tä ja analysoimme sen vaikutusta eri alueilla sekä sen kehitystä ajan myötä. Lisäksi käsittelemme Wikipedia:Välityslautakunta/Äänestys 2018/Keskustelu ehdokkaasta MAQuire:n vaikutuksia yhteiskuntaamme ja elämäämme korostaen sen merkitystä ja tarvetta ymmärtää se kokonaisuudessaan. Älä missaa tätä analyysiä, joka antaa sinulle epäilemättä paljon puhuttavaa!

Kysymyksiä ehdokkaille yleisesti

1. Minkä arvelet olevan epämiellyttävintä VLK:n jäsenen vastuissa?--Sentree (Walituksia) (Tarkkaile minua) 5. syyskuuta 2018 kello 22.41 (EEST)

Jos VLK veisi liikaa jäsenien aikaa ja jaksamista tietosanakirjan kehittämisestä. Suurin osa jäsenistä tekee tätä kuitenkin "oman toimen ohella" ja ovat tämän yhteisön aktiivisimpia jäseniä, joiden panosta tarvitaan artikkelienkin puolella. Riidat ja egoilu ovat kuitenkin vain häiriötekijöitä tietosanakirjan tekemisessä.--MAQuire (keskustelu) 14. syyskuuta 2018 kello 21.51 (EEST)

2. Missä tapauksissa pitäisit itseäsi esteellisenä osallistumaan välityspyynnön käsittelyyn?--Htm (keskustelu) 7. syyskuuta 2018 kello 22.58 (EEST)

Vain jos joku tekee kommenttipyynnön minusta. Itse en tee kommenttipyyntöjä.--MAQuire (keskustelu) 14. syyskuuta 2018 kello 21.51 (EEST)

3. Onko nykyinen lautakunta-asioiden käsittelynopeus mielestäsi sopiva? Jos ei, miten muuttaisit tilannetta? --Jmk (keskustelu) 14. syyskuuta 2018 kello 10.42 (EEST)

Hyvä on ollut tahti, mutta Suomen nykyhallituksen kikyt tietenkin vaatisivat, että lautakunta käsittelee jatkossa entistä nopeammin, että saadaan suomenkielinen wikipedia tuottavammaksi.--MAQuire (keskustelu) 14. syyskuuta 2018 kello 21.51 (EEST)

4. Lautakunnalle tulee tehtäviä harvakseltaan, mutta yllättäen. Miten varmistaisit sen, että tehtävän tullessa löytyy riittävästi lautakunnan jäseniä, jotka pystyvät panostamaan käsittelyyn aikaa? --Jmk (keskustelu) 14. syyskuuta 2018 kello 10.42 (EEST)

"Ei ylläpitäjiä välityslautakuntaan" olisi jo hyvä apu tuohon ongelmaan. En voisi varmistaa ongelmaa kuin omalta osaltani. Itse olen ympäri vuoden wikipediassa. Kesällä enemmän, mutta talvisinkin 6-8 tuntia melkein joka päivä on wikipedia joko aktiivisessa käytössä tai taustalla käyttövalmiudessa tarpeen mukaan. Jos olisin VLK:n jäsen, niin tarkistaisin wikipedian myös niinä parina päivänä vuodessa, jotka nyt ovat jääneet ilman wikipediaa.--MAQuire (keskustelu) 14. syyskuuta 2018 kello 21.51 (EEST)

5. Jos kukaan muu käyttäjä ei olisi sinua ehdottanut ehdokkaaksi, olisitko itse asettunut ehdokkaaksi?--Ville Siliämaa (keskustelu) 16. syyskuuta 2018 kello 21.38 (EEST)

En.--MAQuire (keskustelu) 17. syyskuuta 2018 kello 17.21 (EEST)

6. Nykykäytännön mukaan välityslautakunnan varajäseniksi pääsevät kaikki äänestyksessä mukana olleet ehdokkaat riippumatta siitä, paljonko he saavat ääniä. Esimerkiksi vuonna 2016 varajäseneksi pääsyyn riitti yksi ainoa ääni. Nykykäytäntö voi ainakin teoriassa johtaa tilanteeseen, jossa välityslautakuntaan päätyy varasijalta hyvin vähäisellä äänimäärällä sellainen käyttäjä, joka ei selvästikään nauti muun yhteisön luottamusta toimia välityslautakunnassa. Pitäisikö nykyistä käytäntöä mielestäsi muuttaa ja aikoisitko itse ottaa edellä kuvatun kaltaiseen tilanteeseen joutuessasi välityslautakunnan paikan vastaan?-Henswick (keskustelu) 17. syyskuuta 2018 kello 02.46 (EEST)

Nykykäytäntö on hyvä. En kannata keinotekoisia äänikynnyksiä missään vaaleissa. Eikä yksittäisellä 9. varaedustajalla ole mitään vaikutusta, vaikka hän joidenkin ihmeellisten sattumusten kautta pääsisi osallistumaan VLK:n päätöksentekoon. Perusssuomalaisten kaltaiset tapahtumat ovat mielestäni suurempi uhka vaaleille, kun jokaisella on useita ääniä käytössä. Pienellä yhteistyöboostilla joku ryhmittymä voi nostaa omat ehdokkaansa juuri sen verran, että kaikki heistä nousevat useita sijoja äänestyksessä. Tuollainen isompi blokki voisikin saada aikaan haittaa.--MAQuire (keskustelu) 17. syyskuuta 2018 kello 17.21 (EEST)