WildFly

Tässä artikkelissa tarkastellaan lähemmin WildFly:n vaikutusta yhteiskuntaamme. Syntymisestään nykypäivään WildFly on ollut ratkaisevassa roolissa jokapäiväisen elämämme eri alueilla. Vuosien varrella WildFly:llä on ollut keskeinen rooli kommunikoinnissamme, työskentelyssämme ja vuorovaikutuksessamme ympäristömme kanssa. Tämä artikkeli pyrkii tarjoamaan syvän ja oivaltavan näkemyksen WildFly:n merkityksestä sekä sen vaikutuksesta nykymaailmaan. Kattavan analyysin avulla tutkimme WildFly:n monia puolia ja sen vaikutuksia yhteiskunnan eri osa-alueille tarjoamalla lukijalle laajan ja rikastuttavan näkökulman tähän aiheeseen.

WildFly
Kehittäjä Red Hat
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 1999
Vakaa versio 35.0.1 ()[1]
Tiedot
Ohjelmistotyyppi sovelluspalvelin
Alusta laitteistoriippumaton
Ohjelmointikielet Java
Lisenssi GNU LGPL
Aiheesta muualla
Verkkosivusto
Versiohallinta

WildFly (tunnettu aiemmin nimellä JBoss AS tai lyhyemmin JBoss) on sovelluspalvelin, joka toteuttaa Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) ohjelmistokehitysalustan. WildFly on kirjoitettu Javalla ja on siten laitteistoriippumaton: sitä voi ajaa millä tahansa Javaa tukevalla käyttöjärjestelmällä. WildFlyn on kehittänyt JBoss, joka on nykyään osa Red Hattia. WildFly on GNU Lesser General Public License ohjelmistolisenssin alainen, ja täten ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Red Hat tarjoaa kuitenkin kaupallista tukea JBossiin perustuvalle JBoss Enterprise Application Platform (EAP) ohjelmistolle.

JBoss-brändi yhdistetään yleensä sovelluspalvelimeen. Red Hatin WildFly tuoteperhe sisältää myös sanomajonon (JBoss A-MQ), palveluväylän (JBoss Fuse), datan virtualisoinnin (JBoss Data Virtualisation), data gridin (JBoss Data Grdi), sekä prosessien- (JBoss BPM Suite) ja sääntöjen (JBoss Business Rules Management Suite) hallintaan.

Historia

Vuonna 1999 Marc Fleury aloitti avoimen lähdekoodin projektin nimeltä EJB-OSS (Enterprise Java Bean Open Source Software), joka toteutti Java 2 Enterprise Editionin (J2EE) EJB rajapinnan. Sun Microsystems pyysi projektia muuttamaan nimeään, koska EJB oli rekisteröity tavaramerkki. EJB-OSS uudelleennimettiin JBOSSiksi, ja myöhemmin JBossiksi.[2]

Lähteet

  1. Release 35.0.1, (viitattu ). Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. Jamae, Javid; Johnson, Peter: ”1.1 Introducing JBoss”, JBoss in Action: Configuring the JBoss Application Server, s. 4, s. 496. Manning Publications, 20.1.2009. ISBN 978-1-933988-02-3 (englanniksi)

Aiheesta muualla